Monday 26 September 2022

Προγνωστικα Nations League



Η Αγγλία υποδέχεται τη Γερμανία στο UEFA Nations League στο Στάδιο Γουέμπλεϊ την Δευτέρα. Και οι δύο εθνικές ομάδες δεν έχουν κανένα στόχο για να παίξουν, παρά μόνο για το γόητρο τους.

Ωστόσο, η έκβαση του αγώνα είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Αγγλία βρίσκεται σε απαίσια φόρμα ενόψει του Μουντιάλ του Νοέμβρη στο Κατάρ. Οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ελπίδες για τις πιθανότητές τους για το μεγάλο τρόπαιο, παρά το γεγονός ότι έχουν σχετικά εύκολο όμιλο — το Ιράν, η Ουαλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι αντίπαλοί τους στον δεύτερο όμιλο.

Τα Three Lions είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση αυτή τη στιγμή , με δύο ήττες στα δύο τελευταία ματς στο UEFA Nations League. Με μόλις δύο βαθμούς από πέντε ματς, θα τερματίσουν τελευταίοι στον 3ο όμιλο της πρώτης κατηγορίας. Αλλά κάτι άλλο είναι μεγαλύτερο πρόβλημα — οι τελευταίες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας είναι καταστροφικές.

Αφού έχασαν με 4-0 από την Ουγγαρία, που ήταν η βαρύτερη εντός έδρας ήττα τους εδώ και 94 χρόνια, οι άνδρες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχασαν με 1-0 από την Ιταλία την Παρασκευή. Ο προπονητής δέχεται μεγάλη πίεση, ακόμη και αν κανείς δεν περιμένει αλλαγές στην τελευταία διεθνή διακοπή πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένας μεγάλος ανησυχητικός παράγοντας κατά τη διάρκεια της πορείας χωρίς νίκη της Αγγλίας ήταν η έλλειψη γκολ.

Τα Τρία Λιοντάρια έχουν μείνει πλέον 495 λεπτά χωρίς να σκοράρουν σε ανοιχτό παιχνίδι, με το πέναλτι του Χάρι Κέιν εναντίον της Γερμανίας τον Ιούνιο να είναι το μοναδικό τους γκολ στο Nations League. Απλά να αναφέρουμε, το Σαν Μαρίνο είναι η μόνη άλλη χώρα που έχει πετύχει ακόμη γκολ χωρίς πέναλτι στο Nations League 2022–23. Είναι σαφές ότι ο Σάουθγκεϊτ θα κάνει πολλές αλλαγές για αυτό το ματς.

Ο Τζακ Γκρίλις είναι εκτός λόγω τιμωρίας, ενώ ο Τζόρνταν Χέντερσον θεωρείται αμφίβολος μετά από τραυματισμό του μηριαίου. Ο Μπουκάγιο Σάκα δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στον ρόλο του αριστερού μπακ απέναντι στην Ιταλία. Ο Άαρον Ράμσντεϊλ, ο Κίραν Τρίπιερ, ο Λουκ Σο, ο Μέισον Μάουντ, ο Άιβαν Τόνεϊ, ο Μπεν Τσίλγουελ, ο Μαρκ Γκουέχι και ο Τζον Στόουνς θα μπορούσαν να προσφέρουν φρέσκα πόδια.

Σε μέτρια φόρμα και η Γερμανία

Η Γερμανία γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0–1 από την Ουγγαρία την Παρασκευή. Ο Άνταμ Σαλάι σκόραρε το νικητήριο τέρμα καθώς συνάντησε ένα κόρνερ με ένα θεαματικό χτύπημα με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στην γωνία.

Οι Γερμανοί παίκτες έδειχναν μπερδεμένοι μετά το γκολ και χρειάστηκαν 39 λεπτά για να καταγράψουν ένα σουτ εντός εστίας, αλλά η κεφαλιά του Τόμας Μύλλερ στο δοκάρι αποκρούστηκε άνετα από τον Πίτερ Γκουλάτσι.

Ο προπονητής Χανς Φλικ έκανε αλλαγή τακτικής στο ημίχρονο, με τον Τίλο Κέρερ της Γουέστ Χαμ να αντικαθιστά τον Σερζ Γκνάμπρι και επέτρεψε στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν, έχοντας 80% κατοχή στο πρώτο 15λεπτο της δεύτερης περιόδου. Έφερε και κάποιες ευκαιρίες, αλλά η προσπάθεια του Λερόι Σανέ βρήκε στο δοκάρι, ενώ το βολέ του Μίλερ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Η Γερμανία έχει πέσει στην τρίτη θέση του ομίλου μετά τη μικρή νίκη της Ιταλίας επί της Αγγλίας. Μια σειρά από ήττες είναι απλώς η ανατροπή που χρειάζονται αυτοί οι Γερμανοί παίκτες. Είναι απαλλαγμένοι από πιέσεις λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία αδυνατεί να προκριθεί στους τελικούς, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβάται τον υποβιβασμό.

Ο Φλικ αναμένεται επίσης να κάνει κάποιες αλλαγές. Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ θα χάσει το παιχνίδι λόγω τιμωρίας, ενώ αμφίβολοι είναι οι Λεόν Γκορέτσκα και Μάνουελ Νόιερ. Το δίδυμο έχασε την ήττα από την Ουγγαρία λόγω μόλυνσης από τον COVID-19. Ο Γιούλιαν Μπραντ αναγκάστηκε επίσης να εγκαταλείψει το Γερμανικό στρατόπεδο λόγω διαφορετικής μόλυνσης. Ο Τίμο Βέρνερ μάλλον θα αντικατασταθεί από τον Κάι Χάβερτς.

Πρόβλεψη Αγγλίας — Γερμανίας:

Περιμένω και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στο Γουέμπλεϊ. Το παιχνίδι έδωσε στον Σάουθγκεϊτ και στον Φλικ την τελευταία τους ευκαιρία να δοκιμάσουν παίκτες και τακτικές πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο. Οι δύο ομάδες γνώρισαν ήττες την Παρασκευή και αναμένεται κάποια αντίδραση. Η Αγγλία παίζει εντός έδρας και θα προσπαθήσει να τελειώσει το σερί χωρίς γκολ. Αλλά και οι Γερμανοί παίκτες θα θέλουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την οδυνηρή ήττα από την Ουγγαρία. Περιμένω έντονη αντίδραση και από τις δύο πλευρές.

Τον πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι

Η Ολλανδία υποδέχεται το Βέλγιο στο Άμστερνταμ σε έναν αγώνα ντέρμπι στον τέταρτο όμιλο. Η Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 13 βαθμούς, τρεις περισσότερους από το δεύτερο Βέλγιο. Η εθνική Ολλανδίας κέρδισε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια των ομίλων και νίκησε το Βέλγιο με 4-1 όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τον Ιούνιο.

Η Ολλανδία πρέπει να αποφύγει την ήττα από το δεύτερο Βέλγιο στον τελευταίο αγώνα της για να προκριθεί στους τελικούς του Nations League του επόμενου καλοκαιριού. Απλώς να αναφέρουμε, η Οράνιε απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ένα αήττητο 13 αγώνων, που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο, όταν έχασε 2-0 από την Τσεχία στους γύρους νοκ-άουτ του EURO 2020. Το Βέλγιο παραμένει σε απόσταση αναπνοής αφού κέρδισε την Ουαλία στο Πέμπτη.

Η Ολλανδία εξασφάλισε την σημαντική νίκη με 2-0 επί της Πολωνίας στη Βαρσοβία. Ο Κόντι Χάκπο συνάντησε την πάσα του Ντένζελ Ντάμφρις στη μεγάλη περιοχή και έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά μετά από μόλις 13 λεπτά. Ο Στίβεν Μπέρχβαϊν εξασφάλισε τη νίκη με ένα όμορφο τελείωμα στην μία ώρα αγώνα.

Οι άνδρες του Λουίς Φαν Χάαλ είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στον όμιλο και βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για το τρόπαιο. Ο έμπειρος προπονητής έχει δύο ανησυχίες καθώς οι Μέμφις Ντεπάι και Τέουν Κοοπμάινερς έχουν τραυματιστεί απέναντι στην Πολωνία. Δίνονται ως άκρως αμφίβολοι, οπότε η ιατρική ομάδα θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Μόνο για την νίκη κατεβαίνει το Βέλγιο

Όπως έχω ήδη γράψει, το Βέλγιο έχει 10 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Ολλανδία. Είναι σαφές ότι θα χρειαστεί να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα για να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στους τελικούς. Αλλά όχι μόνο αυτό, οι Κόκκινοι Διάβολοι θα ήθελαν να σβήσουν τις αναμνήσεις μιας ντροπιαστικής εντός έδρας ήττας με 4-1 τον Ιούνιο.

Η πραγματική φόρμα είναι καλή, το Βέλγιο κατάφερε να κερδίσει την Ουαλία με 2-1 την Πέμπτη. Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν ήταν ο παίκτης-κλειδί στον αγώνα. Έδωσε προβάδισμα στην εθνική του ομάδα μετά από 10 λεπτά και βοήθησε τον Μισί Μπατσουαγί για το δεύτερο στο 37ο λεπτό. Το Βέλγιο κυριάρχησε στο παιχνίδι με περισσότερο από 70% κατοχή, αλλά το αποτέλεσμα θα μπορούσε εύκολα να είναι διαφορετικό εάν οι παίκτες της Ουαλίας ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τελείωμα.

Ο Ντε Μπρόινε δέχθηκε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το VAR επενέβη για να ανατρέψει την παράβαση. Ο προπονητής του Βελγίου Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου αφού προσπάθησε να αποτρέψει μια αντεπίθεση της Ουαλίας. Μάλλον θα εκτίσει τιμωρία.

Αλλά το πιο σημαντικό, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και θα μπορούσαν να πάνε ξανά με αμετάβλητη ενδεκάδα. Εάν ο Μαρτίνεθ αποφασίσει να φρεσκάρει τα πράγματα, τότε ο Τίμοθι Καστανί θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τόμας Μεουνιέ στο δεξί ακραίο μπακ. Ελλείψει των Ρομέλου Λουκάκου και Ντιβόκ Ορίτζι λόγω τραυματισμού, ο Μπατσουαγί θα προσπαθήσει να συνεχίσει με γκολ στην επιθετική γραμμή.

Πρόβλεψη Ολλανδίας — Βελγίου:

Το τελευταίο αμοιβαίο παιχνίδι ήταν τον Ιούνιο, στις Βρυξέλλες, όταν η Ολλανδία διέλυσε τους Βέλγους με 4-1 μπροστά στο κοινό της. Περιμένω κάποια αντίδραση από τους Βέλγους. Τόσο η Ολλανδία όσο και το Βέλγιο είναι ομάδες με πολύ επιθετικό πνεύμα. Γι’ αυτό περιμένω έναν αποτελεσματικό αγώνα. Εδώ πρέπει να σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ.


No comments:

Post a Comment