Wednesday 10 April 2024

Λίβερπουλ vs Αταλάντα

 

Η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί την Αταλάντα στο Άνφιλντ για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της UEFA Europa League. Οι Κόκκινοι πέρασαν από τον προηγούμενο γύρο, κερδίζοντας δύο φορές τη Σλάβια Πράγας. Ακόμη και ο Κλοπ παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ρεαλιστικό, η Σλάβια έπαιξε σταθερά καλά και στα δύο ματς.

Η Λίβερπουλ αρχικά κέρδισε με 5-1 στην Τσεχία και στη συνέχεια με 6-1 στο Άνφιλντ. Ο Ντάργουιν Νούνεθ σημείωσε δύο γκολ στην Πράγα, ενώ ο Κόντι Χάκπο έκανε το ίδιο στο Άνφιλντ. Ωστόσο, το κλίμα στην ομάδα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο λόγος είναι η σύνδεση με τα εγχώρια αποτελέσματα. Η Λίβερπουλ επισκέφτηκε το Ολντ Τράφορντ δύο φορές μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες και τις δύο φορές έφυγε απογοητευμένη από εκεί.

Πρώτα έχασε 4-3 μετά την παράταση στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο έχασε δύο βαθμούς, μένοντας στο 2-2 στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ισοπαλία τους άφησε κάτω από τη νέα πρωτοπόρο Άρσεναλ στη διαφορά τερμάτων, στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Κλοπ έχει κάποια επιπλέον προβλήματα καθώς τρεις σημαντικοί παίκτες εξακολουθούν να αναρρώνουν από τραυματισμό. Ο τερματοφύλακας Άλισον Μπέκερ, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και ο Ντιόγκο Ζότα συμμετείχαν στην προπόνηση της Τρίτης, αλλά αυτός ο αγώνας έρχεται πολύ νωρίς για αυτούς. Επιπλέον, εκτός παραμένουν οι Ζοέλ Ματίπ, Μπεν Ντόακ και Τιάγκο Αλκαντάρα.

Η Αταλάντα απέκλεισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τον σύλλογο με προπονητή τον αναμενόμενο διάδοχο του Γιούργκεν Κλοπ, Ρούμπεν Αμορίμ. Η Αταλάντα έπαιξε μια αξιόλογη ισοπαλία 1-1 στην Πορτογαλία πριν κερδίσει με 2-1 στο Gewiss Stadium στον δεύτερο αγώνα.

Ήταν μια δύσκολη νίκη καθώς η Σπόρτινγκ προηγήθηκε χάρη στο χτύπημα του Πέδρο Γκονκάλβες στο πρώτο ημίχρονο. Όμως η Αταλάντα δεν το έβαλε κάτω και ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Οι Αντεμόλα Λούκμαν και Τζιανλούκα Σκαμάκα έδωσαν την νίκη-πρόκριση καθώς πέτυχαν τα γκολ της ανατροπής.

Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η Αταλάντα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συναντήθηκαν επίσης στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Πιο επιτυχημένη ήταν η Αταλάντα, η οποία κέρδισε 2-1 στην Πορτογαλία και ισοφάρισε 1-1 στο Μπέργκαμο.

Η Αταλάντα θα παίξει στον τρίτο της ευρωπαϊκό προημιτελικό τις τελευταίες πέντε σεζόν. Ο προπονητής Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Είναι ανάμεσα στους σπάνιους προπονητές που έχουν σημειώσει νίκη στο Άνφιλντ. Η Αταλάντα επικράτησε 2-0 στο Άνφιλντ στη φάση των ομίλων του Champions League 2020–21, αν και μόνο μετά από μια εντός έδρας ήττας στην οποία η ομάδα του Κλοπ κέρδισε 5-0 στην Ιταλία.

Ο κόουτς Γκασπερίνι έχει διαθέσιμους τους περισσότερους βασικούς παίκτες του, αλλά ο σέντερ μπακ Τζόρτζιο Σκαλβίνι είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Ο 20χρονος αμυντικός πρόσφατα τραυματίστηκε στον μηριαίο και αναμένεται να χάσει και το δεύτερο παιχνίδι.

Επιπλέον, ο Τσαρλς Ντε Κετελάερε κρίνεται αμφίβολος με θέμα προσαγωγών, αλλά το ιατρικό τιμ είναι αισιόδοξο και ο Βέλγος πιθανότατα θα ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό. Ο Τέιν Κόπμεϊνερς θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει καθώς συνδέεται με μια καλοκαιρινή μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ εναντίον Αταλάντα:

Η Αταλάντα αναμένεται να έχει δύσκολες στιγμές στο Άνφιλντ σε αυτή τη σύγκρουση με τη Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι θα επιτεθούν από το πρώτο σφύριγμα και πιστεύω ότι θα σκοράρουν. Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει σε κάθε παιχνίδι το 2024. Ταυτόχρονα όμως έχει πρόβλημα να κρατήσει ανέγγιχτο το δικό της δίχτυ. Μόλις τρεις φορές ο Άλισον ή ο Κέλεχερ σημείωσαν καθαρή εστία. Επιπλέον, η Λίβερπουλ έχει σκοράρει και έχει δεχτεί σε κάθε έναν από τους τελευταίους επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Περιμένω να συνεχιστεί η σειρά.

Λίβερπουλ vs Αταλάντα Pick: Και οι δύο να σκοράρουν — Ναι @ 1,76 στις στοιχηματικες εταιριες

No comments:

Post a Comment