Friday 5 April 2024

Ρόμα vs Λάτσιο

 

Η Ρόμα υποδέχεται τη Λάτσιο στο Ολύμπικο σε ένα ακόμη «Derby della Capitale». Σύμφωνα με τους ντόπιους, αυτό το ντέρμπι είναι «πολύ περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι». Το ρωμαϊκό ντέρμπι έχει γίνει σκηνικό πολλών ενεργειών που σχετίζονται με τις πολιτικές απόψεις των οπαδών.

Οι ultras της Λάτσιο χρησιμοποιούν συχνά φασιστικά σύμβολα στα πανό τους και έχουν επιδείξει ρατσιστική συμπεριφορά σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των ντέρμπι. Ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι της σεζόν 1998/99, όταν άνοιξαν ένα πανό 50 μέτρων γύρω από το Curva Nord που έγραφε: “Το Άουσβιτς είναι η πόλη σας, οι φούρνοι είναι τα σπίτια σας”.

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες στατιστικές πληροφορίες για το παιχνίδι σας στις εταιριες στοιχηματων. Το πρώτο ντέρμπι παίχτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1929 και τελείωσε 1-0 για τη Ρόμα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ροδόλφο Βολκ. Η Λάτσιο κέρδισε το πρώτο της ντέρμπι σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου 1932. Η υψηλότερη νίκη σε ντέρμπι ήταν η νίκη 5-0 της Ρόμα κατά τη διάρκεια της σεζόν 1933/34. Ωστόσο, η Λάτσιο κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε μία μόνο σεζόν — τέσσερις κατά τη σεζόν 1997/98. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στη Serie A και δύο στα προημιτελικά του Coppa Italia. Σε μία περίπτωση το ντέρμπι παίχτηκε ως τελικός Κόπα Ιταλίας, στις 26 Μαΐου 2013. Η Λάτσιο κέρδισε 1-0 χάρη στο γκολ του Σενάντ Λούλιτς. Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Derby della Capitale με 11 γκολ.

Τώρα για τον αγώνα. Η Ρόμα παίζει πολύ καλύτερα αφού ο Ντανιέλε ντε Ρόσι αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο. Έχουν χάσει μόνο ένα από τα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος υπό τον ίδιο, παίρνοντας 23 από τους πιθανούς 30 βαθμούς. Επιπλέον, εξασφάλισαν συμεμτοχή στον προημιτελικό του Europe League με τη συνολική νίκη 4-1 επί της Μπράιτον της Premier League.

Τα καλά νέα είναι ότι ο αρχηγός Λορέντζο Πελεγκρίνι επιστρέφει από τιμωρία. Ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει αναρρώσει πλήρως από τον τελευταίο τραυματισμό του και πρέπει να ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό. Ο Αργεντινός σκοράρει ή κάνει ασίστ κάθε 80 λεπτά αυτή τη σεζόν. Ο Εβάν Ντικά πρέπει να εκτίσει ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα λόγω συσσωρευμένων κίτρινων καρτών, ενώ ο Ράσμους Νίσεν μένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού στον μηρό.

Η Λάτσιο απέχει πολύ από τις θέσεις του Champions League. Οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και ο πρώην προπονητής Μαουρίτσιο Σάρι πλήρωσε το μάρμαρο. Απολύθηκε και αντικαταστάθηκε με τον Ίγκορ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με μια μικρή νίκη με 1-0 επί της Γιουβέντους, όταν ο Άνταμ Μάρουσιτς σημείωσε το γκολ στις καθυστερήσεις. Αυτή τη στιγμή είναι 7η με 46 βαθμούς, απόσταση 11 από την 4η Μπολόνια. Ωστόσο, η πέμπτη θέση θα μπορούσε να οδηγήσει και στο Champions League, οπότε θα έχουν κίνητρο στο ντέρμπι.

Θα λείπει ο τιμωρημένος Ματία Τζακάνι, ενώ τρεις ακόμη παίκτες παλεύουν με τραυματισμό — ο βασικός τερματοφύλακας Ιβάν Πρόβεντελ, ο Μανουέλ Λάτσαρι και ο Νικολό Ροβέλα. Ο Τούνττορ έχει «γλυκό πρόβλημα» στην επίθεση να επιλέξει μεταξύ του Βαλεντίν Καστεγιάνος και του αρχηγού Τσίρο Ιμόμπιλε.

Πρόβλεψη Ρόμα — Λάτσιο:

Από τις 10 Ιανουαρίου 2024, υπήρξαν 159 ανταγωνιστικές αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων της Serie A. Η Ρόμα κέρδισε 56 και η Λάτσιο 42, ενώ οι υπόλοιποι 61 αγώνες ολοκληρώθηκαν ως ισόπαλοι. Ωστόσο, η τελευταία περίοδος δεν είναι πολύ επιτυχημένη για τους Ρωμαίους. Η Λάτσιο έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς. Ακόμη περισσότερο, η Ρόμα δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ένα γκολ σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες. Αλλά κάθε σειρά έχει το τέλος της και αυτή θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση. Η Ρόμα παίζει πολύ καλύτερα υπό τον νέο τεχνικό της και αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία.

Ρόμα vs Λάτσιο Pick: Η Ρόμα κερδίζει @ 2,24 στις εταιριες στοιχηματων

No comments:

Post a Comment