Saturday 11 November 2023

Λάτσιο — Ρόμα προγνωστικα

 

Πρόκειται για το «Derby della Capitale», αγώνα της Λάτσιο με τη Ρόμα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αυτό το ντέρμπι είναι «πολύ περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι».

Το ρωμαϊκό ντέρμπι έχει γίνει σκηνικό πολλών ενεργειών που σχετίζονται με τις πολιτικές απόψεις των οπαδών. Οι ultras της Λάτσιο χρησιμοποιούν συχνά φασιστικά σύμβολα στα πανό τους και έχουν επιδείξει ρατσιστική συμπεριφορά σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των ντέρμπι.

Ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι της σεζόν 1998/99, όταν άνοιξαν ένα πανό 50 μέτρων γύρω από το Curva Nord που έγραφε: “Το Άουσβιτς είναι η πόλη σας, οι φούρνοι είναι τα σπίτια σας”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Λάτσιο αντανακλά τα συναισθήματα των οπαδών της. Σε αντίθεση με τη Ρόμα ή σχεδόν κάθε άλλη ομάδα της Series A, το ρόστερ της Λάτσιο συνήθως στερείται μαύρους παίκτες. Οι μαύροι παίκτες της Ρόμα συχνά δέχτηκαν ρατσιστική και προσβλητική συμπεριφορά. ένα πανό που είχαν επιδείξει κάποτε οι ultras της Λάτσιο υποστήριζε ότι η Ρόμα είναι μια “ομάδα νέγρων που ακολουθούνται από Εβραίους”.

Επίσημα, ο σύλλογος έχει αποστασιοποιηθεί από αυτούς τους οπαδούς, που αποτελούν μειοψηφία, και παλεύει για να καταπολεμήσει τέτοιου είδους ενέργειες. Ως αποτέλεσμα, οι οπαδοί της Ρόμα μερικές φορές απεικονίζονται λανθασμένα ως αριστερός πτέρυγας, ενώ στην πραγματικότητα οι ultras και των δύο συλλόγων έχουν δεξιές ιδεολογίες. Οι οπαδοί της Ρόμα είναι επίσης γνωστό ότι κρατούν ρατσιστικά πανό κατά καιρούς.

Τώρα για τον αγώνα.

Η Λάτσιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς. Οι Μπιανκοσελέστι απέχουν πέντε βαθμούς από το Top-4 και οι φίλαθλοι δεν είναι ικανοποιημένοι. Η πραγματική φόρμα είναι μικτή, έχασε 1-0 από τη Μπολόνια στη Serie A το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ νίκησε 1-0 τη Φέγενορντ την Τρίτη στο Champions League, χωρίς να είναι απόλυτο φαβορί στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες.

Το γκολ πέτυχε ο Τσίρο Ιμόμπιλε και ήταν το 200ο γκολ του για την ομάδα. Όμως ο Σάρι έχει κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς. Ο Ματία Τζακάνι μπορεί να χάσει το ντέρμπι αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τραυματισμό στο γόνατο κόντρα στη Φέγενορντ. Ο αμυντικός Νικολό Καζάλε σίγουρα θα λείψει από τον αγώνα και η απουσία του είναι μεγάλο μειονέκτημα.

Το χειρότερο, ο Λουίς Αλμπέρτο και ο Άνταμ Μάρουσιτς χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι λόγω μυϊκού τραυματισμού και τραυματισμού στον αστράγαλο αντίστοιχα.

Ασταθείς η Ρόμα

Η Ρόμα έχει 17 βαθμούς και βρίσκεται λίγες θέσεις πάνω από τη Λάτσιο. Ξεκίνησε άσχημα στη Serie A, αλλά τα τελευταία αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Οι Τζιαλορόσι έχουν τέσσερις νίκες στους πέντε τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, κυρίως χάρη στη συμβολή του δανεικού επιθετικού Ρομέλου Λουκάκου. Την περασμένη εβδομάδα η Ρόμα πέτυχε δραματική
νίκη 2-1 επί της Λέτσε, όταν ο Λουκάκου και ο Σαρντάρ Αζμούν σκόραραν αμφότεροι στις καθυστερήσεις.

Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή, ακόμη και αν ηττήθηκε με 2–0 από τη Σλάβια Πράγας στο Europe League. Ο Μουρίνιο έχει έτοιμους την πλειοψηφία των παικτών του, αλλά ο Έϊμπραχαμ και ο Σμόλινγκ παραμένουν εκτός έδρας λόγω τραυματισμών. Ο Λεάντρο Παρέδες θα πρέπει να ξεκινήσει στη μεσαία γραμμή αφού έχει εκτίσει την τιμωρία του.

Πρόβλεψη Λάτσιο — Ρόμα:

Αυτή είναι μια προσωπική μάχη μεταξύ Μουρίνιο και Σάρι. Η ένταση μεταξύ των δύο προπονητών είναι πολύ υψηλή αυτή τη στιγμή. Ο Μουρίνιο, ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Σάρι (είπε ότι η Ρόμα έχει φιλικό αγώνα στην Πράγα), απάντησε συγκρίνοντας την προσωπική του συλλογή 25 τροπαίων με το πιο μέτριο βιογραφικό του Σάρι και αναφέρθηκε στη «νοοτροπία» του.

Παρόλα αυτά, τα ντέρμπι είναι συνήθως τεταμένα, οπότε δεν είναι περίεργη αυτή η κατάσταση. Η Λάτσιο κέρδισε και τα δύο παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Η τελευταία φορά που κέρδισε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη Ρόμα ήταν το 2012. Επιπλέον, η Λάτσιο είναι αήττητη στα έξι τελευταία “εντός παιχνίδια” της Serie A εναντίον της Ρόμα. Αλλά κάθε σερί πρέπει να φτάσει στο τέλος κάποια στιγμή και νομίζω ότι αυτή είναι μια τέλεια στιγμή για τη Ρόμα. Η κύρια δουλειά της θα είναι να σταματήσουν τον Ιμόμπιλε και είμαι σίγουρος ότι ο Μουρίνιο θα ετοιμάσει μια καλή τακτική. Από την άλλη πλευρά, η Ρόμα έχει παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά — τον Βέλγο επιθετικό Λουκάκου. Και μην ξεχνάτε τον Ντιμπάλα. Κατά τη γνώμη μου, η Ρόμα θα κερδίσει το ντέρμπι.

Λάτσιο vs Ρόμα Pick: Η Ρόμα να κερδίσει @ 2,67 στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες

No comments:

Post a Comment