Friday 24 November 2023

Προγνωστικα Μάντσεστερ Σίτι — Λίβερπουλ

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου — λίγο μετά το διεθνές διάλειμμα — δεν είναι η ιδανική στιγμή για αυτό το ντέρμπι, αν και η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ στο Έτιχαντ στάντιουμ για την κορυφαία αναμέτρηση της Premier League.

Οι Πολίτες είναι πρώτοι με 28 βαθμούς και φαίνεται πως είναι ακόμα διψασμένοι για τρόπαια. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κάνει φανταστική δουλειά και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι. Την περασμένη σεζόν κατέκτησαν τελικά το Champions League, το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε. Η Σίτι κυριαρχεί στην Πρέμιερ Λιγκ, κατακτώντας το τρόπαιο πέντε φορές τα τελευταία έξι χρόνια. Φυσικά, είναι και πάλι βασικά φαβορί.

Η πραγματική φόρμα είναι πολύ καλή, πέντε νίκες και μία ισοπαλία στους τελευταίους έξι αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τις Μπράιτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόρνμουθ και Γιουνγκ Μπόις (δύο φορές), ενώ έμεινε ισόπαλη 4-4 με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή, αλλά υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς για τον Πεπ. Ο βασικός επιθετικός Έρλινγκ Χάαλαντ αποσύρθηκε από το στρατόπεδο της Εθνικής Νορβηγίας κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, αλλά ο σκόρερ αναμένεται ευρέως να είναι διαθέσιμος για επιλογή. Οι Νάταν Ακέ, Ματέους Νούνες και Έντερσον αξιολογούνται ως αμφίβολοι και θα πρέπει να αξιολογηθούν το Σάββατο. Ωστόσο, σίγουρα αποκλείονται οι Ματέο Κόβατσιτς και Τζον Στόουνς, καθώς και ο μακροχρόνιος τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Για την πρωτιά η Λίβερπουλ

Οι Κόκκινοι έχουν συγκεντρώσει 27 βαθμούς από πιθανούς 36 που προσφέρθηκαν στην Αγγλική κορυφαία κατηγορία και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τους πρωταθλητές. Η Λίβερπουλ τα πάει καλά και στην Ευρώπη με τρεις νίκες από τέσσερα ματς.

Οι άνδρες του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκονται στα πρόθυρα να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη νοκ-άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως η εκτός έδρας φόρμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Η Λίβερπουλ έχει ένα τέλειο εντός έδρας ρεκόρ, αλλά έχασε 9 βαθμούς εκτός έδρας. Υπέστησαν μια αμφιλεγόμενη ήττα από την Τότεναμ, ενώ έμεινε στηνισοπαλία σε άλλες τρεις περιπτώσεις — εναντίον Τσέλσι, Μπράιτον και Λούτον Τάουν.

Πριν από τη διεθνή ανάπαυλα κέρδισαν 3-0 την Μπρέντφορντ, καθώς δύο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ προηγήθηκε ενός γκολ του Ντιόγκο Ζότα. Η καθυστερημένη άφιξη κάποιων παικτών είναι τεράστιο πρόβλημα για τον Γερμανό τεχνικό. Επιπλέον, αρκετοί παίκτες είναι τραυματίες.

Ο Ιμπραϊμά Κονατέ και ο Τζο Γκόμεζ έχασαν τους τελευταίους αγώνες για τον σύλλογο και τις εθνικές ομάδες και και οι δύο αξιολογούνται ως αμφίβολοι. Οι Ράιαν Χράφενμπερχ και Κέρτις Τζόουνς είναι επίσης αμφιβολίες για τραυματισμούς, ενώ οι Άντριου Ρόμπερτσον, Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάιτσετιτς είναι σίγουρα εκτός δράσης. Η απουσία του Ρόμπερτσον είναι τεράστιο μειονέκτημα καθώς ο Τσιμίκας δεν είναι τόσο καλός όσο ο Σκοτσέζος διεθνής.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Σίτι — Λίβερπουλ:

Το παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη σύγκρουση στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς είναι μεταξύ των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων των τελευταίων λίγων σεζόν. Η Μάντσεστερ Σίτι κατέστρεψε τη Λίβερπουλ την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Έτιχαντ.

Οι Πολίτες κέρδισαν με 4-1 τον Απρίλιο και ψάχνουν άλλη μια νίκη. Όμως η Σίτι δεν έχει κερδίσει διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος εναντίον της Λίβερπουλ από το 1937. Ωστόσο, η πραγματική Μάντσεστερ Σίτι δεν πρέπει να συγκριθεί με καμία προηγούμενη ομάδα της Σίτι. Να αναφερθεί και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής. Ίσως οι Κόκκινοι θα μπορούσαν να αναστατώσουν τη Σίτι στο Άνφιλντ, αλλά όχι στο Έτιχαντ. Σύμφωνα με μένα, η Σίτι θα κερδίσει το ντέρμπι.

Μάντσεστερ Σίτι vs Λίβερπουλ Επιλογή: Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει @ 1,71

No comments:

Post a Comment