Tuesday 21 November 2023

Προγνωστικα Κροατία — Αρμενία

 

Η Κροατία θα προσπαθήσει να καταγράψει την κρίσιμη νίκη όταν υποδεχτεί την Αρμενία στο Στάδιο Μάκσιμιρ το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν πολλές ανοικτές θέσεις στον όμιλο Γ πριν από τον τελευταίο γύρο — η Τουρκία είναι σίγουρα πρώτη, ενώ η Κροατία και η Ουαλία αναζητούν τη δεύτερη θέση.

Η Αρμενία και η Λετονία παίζουν μόνο για την περηφάνια τους. Οι άνδρες του Ζλάτκο Ντάλιτς είναι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2018 και τρίτοι στο Κατάρ πέρυσι. Ο τελευταίος μήνας ήταν απαίσιος για αυτούς καθώς έχασαν εντός έδρας από την Τουρκία και έχασαν επίσης από την Ουαλία στο Κάρντιφ, ενώ ήταν φαβορί στις στοιχηματικες εταιριες Ελλαδα.

Ο Ντάλιτς και οι παίκτες του δέχτηκαν μεγάλη πίεση, αλλά η νίκη κόντρα στη Λετονία και η ισοπαλία της Ουαλίας με την Αρμενία ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζονταν. Το κλίμα στην εθνική ομάδα είναι πολύ καλύτερο καθώς όλα είναι και πάλι στα χέρια τους. Μια νίκη σε αυτόν τον αγώνα εγγυάται τη δεύτερη θέση στον όμιλο που σημαίνει εισιτήριο για το EURO 2024. Η Κροατία θα μπορούσε να προκριθεί ακόμη και χωρίς τη νίκη, χρειάζεται μόνο να ταιριάξει το αποτέλεσμα της Ουαλίας. Όμως ο Ντάλιτς έχει κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς καθώς ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ματέο Κόβατσιτς, αποχώρησε από την εθνική ομάδα αφού υπέστη άλλη μια αποτυχία με το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα του. Η απουσία του είναι τεράστιο μειονέκτημα. Τραυματίες εκτός είναι και οι Μπρούνο Πέτκοβιτς και Νίκολα Βλάσιτς, ενώ μακροχρόνια απών είναι ο Ιβάν Πέρισιτς.

Αδιάφορη η Αρμενία

Η Αρμενία δεν έχει καμία πιθανότητα για τη δεύτερη θέση καθώς έχει οκτώ βαθμούς, πέντε λιγότερους από την Κροατία. Η ισοπαλία του Σαββάτου με την Ουαλία ήταν ένα τέλειο αποτέλεσμα για την Κροατία. Η Αρμενία κέρδισε την Ουαλία με 4-2 στο Κάρντιφ προηγουμένως και οι οπαδοί ήλπιζαν σε άλλη επιτυχία.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εξαιρετικό, ο Λούκας Ζελαραγιάν έδωσε προβάδισμα στην Αρμενία μετά από μόλις πέντε λεπτά αγώνα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, χτύπησαν μέχρι και τα δοκάρια, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν άλλο. Το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν οι Δράκοι ισοφάρισαν το αποτέλεσμα.

Για άλλη μια φορά ήταν ο Αρμένιος παίκτης που σκόραρε, αλλά αυτή τη φορά σε λάθος δίχτυα, καθώς ένα αυτογκόλ ακύρωσε το άνοιγμα των Αρμένιων. Οι φίλαθλοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και ο Ουκρανός προπονητής Ολεκσάντρ Πετράκοφ δέχεται μεγάλη πίεση. Εξαιτίας αυτού, χρειάζεται πολύ ένα θετικό αποτέλεσμα από το Ζάγκρεμπ.

Είναι σαφές ότι η Αρμενία είναι ασυνεπής όταν παίζει εκτός έδρας. Ηττήθηκε με 2-0 από τη Λετονία στη Ρίγα, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν την Ουαλία στο Κάρντιφ και μοιράστηκαν τους βαθμούς με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Η Κροατία δεν πρέπει να τους υποτιμά. Ο κόουτς Πετράκοφ θα αγωνιστεί με δύο επιθετικούς. Δύο «ξένοι» θα είναι στο τελευταίο τρίτο: ο γεννημένος στην Αργεντινή Λούκας Ζελαραγιάν μαζί με τον επιθετικό της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ Γκραντ-Λεόν Ράνος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία αλλά αποφάσισε να πάρει αρμενικό διαβατήριο νωρίτερα φέτος. Οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν χωρίς τον αρχηγό Βαραζντάτ Χαρογιάν, αφού είναι τιμωρημένος λόγω συσσωρευμένων κίτρινων καρτών.

Πρόβλεψη Κροατίας — Αρμενίας:

Η Κροατία δεν χρειάζεται απαραίτητα νίκη εδώ, χρειάζεται μόνο να ταιριάξει με το αποτέλεσμα της Ουαλίας. Αλλά θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο να υπολογιστεί, η νίκη εδώ είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Ο προπονητής Ζλάτκο Ντάλιτς και οι παίκτες του το γνωρίζουν πολύ καλά, πιστεύω ότι θα επιτεθούν δυνατά από το πρώτο λεπτό. Παρόλο που η Αρμενία έχει ελάχιστα πράγματα για να παίξει, έχει αποδείξει ότι είναι σκληροί αντίπαλοι σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, ιδιαίτερα εκτός έδρας. Η Αρμενία κατάφερε να σκοράρει σε Κάρντιφ και Κωνσταντινούπολη και δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη αν βρει τα δίχτυα και στο Ζάγκρεμπ. Αλλά ακόμα κι αν δεν σκοράρει, υπάρχει πιθανότητα η Κροατία να σκοράρει τρία. Περιμένω ένα αποτελεσματικό ματς με τουλάχιστον τρία γκολ.

Κροατία vs Αρμενία Επιλογή: Over 2,5 γκολ @ 1,61 στις στοιχηματικες εταιριες Ελλαδα

No comments:

Post a Comment