Tuesday 2 January 2024

Χιρόνα — Ατλέτικο Μαδρίτης

 

Η Χιρόνα θα προσπαθήσει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της όταν υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο γήπεδο της, το βράδυ της Τετάρτης.

Κανείς, επαναλαμβάνω κανείς, δεν περίμενε η Χιρόνα να είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία . Παρόλα αυτά αξίζει εκεί που βρίσκεται. Η συνολική συγκομιδή της είναι εντυπωσιακή — 14 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο.

Πολλοί ειδικοί του ποδοσφαίρου κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ της Χιρόνα και της Λέστερ Σίτι. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες — και οι δύο ομάδες ήταν αουτσάιντερ, και οι δύο ομάδες έπαιξαν φανταστικά, και οι δύο ομάδες έχουν ισχυρή νοοτροπία και οι δύο ομάδες ήταν αποτελεσματικές. Η Χιρόνα έχει σκοράρει 42 γκολ μετά από 18 γύρους, ενώ η Ρεάλ 39, η Μπαρτσελόνα 34 και η Ατλέτικο 36.

Ο προπονητής Μίχελ κάνει φανταστική δουλειά και οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών καθώς τρεις παίκτες είναι εκτός δράσης — ο Ντέιβιντ Λόπεζ, ο Τόνι Βίλα και ο Τζοέλ Ρόκα. Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι Ρίκαρντ Αρτέρο, Γιάνχελ Ερέρα και Μπόρχα Γκαρσία είναι αμφίβολοι. Στα θετικά, ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ έχει ανακάμψει αφού έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Θα μπορούσε να ξεκινήσει στην επίθεση μαζί με τον καλύτερο σκόρερ Αρτέμ Ντόβμπικ και τον δανεικό Σάβιο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέχει επτά βαθμούς από τη Χιρόνα και αυτό είναι πολύ σημαντικό ματς. Οι Ροχινμπλάνκος θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς, αλλά η εκτός έδρας φόρμα τους είναι κακή. Η Ατλέτικο έχει χάσει τα τρία προηγούμενα ματς εντός έδρας. Πρώτα ηττήθηκαν 2-1 από τη Λας Πάλμας, ενώ ήταν φαβορίσ τις στοιχηματικες εταιριες μετά έχασε 1-0 από την Μπαρτσελόνα και τελικά γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Μπιλμπάο.

Το κλίμα στην ομάδα απέχει πολύ από το ιδανικό, ενώ η αυτοπεποίθηση των παικτών δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα. Ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει μια νίκη στον τελευταίο αγώνα του 2023. Η Ατλέτικο κέρδισε τη Σεβίλλη στο Μετροπολιτάνο χάρη στο μοναδικό γκολ που σημείωσε ο Μάρκος Γιορέντε. Ήρθε από τον πάγκο στο ημίχρονο για να σκοράρει στο 46ο λεπτό.

Ο προπονητής Ντιέγκεο Σιμεόνε θα προσπαθήσει να επαναλάβει την εντός έδρας φόρμα σε αυτό το ματς, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Έχει κάποια επιπλέον προβλήματα καθώς αρκετοί παίκτες δεν είναι διαθέσιμοι. Οι Πάμπλο Μπάριος και Τομά Λεμάρ παραμένουν εκτός, ενώ ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού τιμωρείται μετά την αποβολή του εναντίον της Σεβίλλη.

Ο Μάριο Ερμόζο έχασε εκείνο το παιχνίδι λόγω τιμωρίας, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στην καρδιά της άμυνας. Ο Ρεϊνίλντο Μαντάβα βρίσκεται σε διεθνή αποστολή με την ομάδα της Μοζαμβίκης να προετοιμάζεται για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Πρόβλεψη Χιρόνα — Ατλέτικο Μαδρίτης:

Αυτό είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο γνήσιους διεκδικητές του τίτλου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μεγάλο όνομα, αλλά οι παίκτες της Χιρόνα δεν φοβούνται κανέναν. Έδειξαν ήδη τη δύναμή τους όταν επικράτησαν της Μπαρτσελόνα με 4-2 ως φιλοξενούμενοι. Οι άντρες του Μισέλ δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέχει επτά βαθμούς από την πρώτη θέση και θα πάει για τη νίκη. Ούτε ένας βαθμός δεν είναι αρκετός για τον Σιμεόνε. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, περιμένω έναν ανοιχτό και αποτελεσματικό αγώνα με τουλάχιστον τρία γκολ.

Επιλογή Χιρόνα vs Ατλέτικο Μαδρίτης: Over 2,5 γκολ @ 1,68 στις στοιχηματικες εταιριες

No comments:

Post a Comment