Friday 12 January 2024

Νιούκαστλ vs Μάντσεστερ Σίτι

 

Η Νιούκαστλ θα υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο Σεντ Τζέιμς Παρκ σε έναν αγώνα ντέρμπι το Σάββατο. Οι Καρακάξες εξακολουθούν να βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς, 16 βαθμούς πίσω από την κορυφαία Λίβερπουλ.

Οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι, ακόμη περισσότερο καθώς η ομάδα τους αποκλείστηκε από το Champions League. Ο μάνατζερ Έντι Χάου δέχεται μεγάλη πίεση, όπως και οι παίκτες. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η Νιούκαστλ έχει υποστεί πέντε ήττες στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχασε από Έβερτον, Τότεναμ, Λούτον Τάουν, Νότιγχαμ και Λίβερπουλ. Είναι σημαντικό όμως να αναφέρουμε ότι μόλις μία από αυτές τις πέντε ήττες ήρθε εντός έδρας. Ο Χάου θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας εδώ, αν και δεν θα είναι εύκολο κόντρα στους πρωταθλητές.

Το χειρότερο από όλα, ο Χάου θα χάσει αριθμό παικτών λόγω τραυματισμών. Οι Κάλουμ Γουίλσον, Ματ Τάργκετ, Νικ Πόουπ, Τζέικομπ Μέρφι, Χάρβεϊ Μπαρνς, Έλιοτ Άντερσον και Χαβιέρ Μανκίγιο παραμένουν όλοι στο περιθώριο. Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς ο Σάντρο Τονάλι έχει τεθεί σε τιμωρία λόγω παράνομων δραστηριοτήτων τζόγου στις εταιριες στοιχηματων, ενώ ο Ζοέλιντον αξιολογείται ως αμφίβολος.

Σημαντικό τρίποντο για τους Πολίτες

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πέντε βαθμούς πίσω από την Λίβερπουλ, αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο. Μια νίκη εδώ θα μπορούσε να τους δει μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.

Οι Πολίτες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι σε μίνι σερί δύο νικών στην Πρέμιερ Λιγκ. Η αλήθεια είναι ότι είχαν εύκολους αντιπάλους στις υποψήφιες για υποβιβασμό Έβερτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά κάθε επιτυχία έχει θετικό αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των παικτών.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε φόρμα την κατάλληλη στιγμή — έχει κερδίσει επτά από τους οκτώ τελευταίους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γκουαρδιόλα θα ζητήσει το μέγιστο από τους παίκτες του, γνωρίζει καλά τη σημασία αυτού του αγώνα. Πρόβλημα ήταν και η απουσία των Κέβιν Ντε Μπρούιν και Έρλινγκ Χάλαντ.

Σύμφωνα με μένα, η απουσία του αναφερόμενου διδύμου είναι ο κύριος λόγος για τα κακά αποτελέσματα στο πρώτο μέρος της σεζόν. Η κατάσταση τραυματισμών είναι πολύ καλύτερη τώρα, αν και ορισμένοι παίκτες ακόμα απουσιάζουν. Ο Τζον Στόουνς παραμένει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ τρεις παίκτες χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι — οι Μανουέλ Ακαντζί, Μπερνάρντο Σίλβα και Κάλβιν Φίλιπς. Ο Χάλαντ πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα και αυτό είναι μια ώθηση για τους Πολίτες.

Πρόβλεψη Νιούκαστλ — Μάντσεστερ Σίτι:

Η Νιούκαστλ έχει πολλά προβλήματα τη νέα σεζόν. Η σημερινή φόρμα είναι απαίσια, πέντε ήττες στα τελευταία έξι ματς στην Πρέμιερ Λιγκ. Το χειρότερο, είναι εκτός Champions League και ο Έντι Χάου δέχεται τεράστια πίεση. Από τις δύο ομάδες λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, ωστόσο η Νιούκαστλ δύσκολα θα βρει αντικαταστάτες. Αντίθετα, ο Γκουαρδιόλα έχει δύο ποιοτικούς παίκτες για κάθε θέση, μόνο ο Ρόντρι αποτελεί εξαίρεση. Παρ’ όλα αυτά, ο Ρόντρι θα παίξει εδώ και περιμένω να κερδίσει η Σίτι.

Επιλογή Νιούκαστλ vs Μάντσεστερ Σίτι: Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει @ 1,57 στις εταιριες στοιχηματων

No comments:

Post a Comment