Saturday 6 January 2024

Ρόμα vs Αταλάντα

 

Η Ρόμα υποδέχεται την Αταλάντα στο Stadio Olimpico σε ένα ντέρμπι της Serie A αυτό το Σαββατοκύριακο. Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός στη βαθμολογία, οπότε περιμένω έναν ενδιαφέρον αγώνα.

Η Ρόμα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Coppa Italia μεσοβδόμαδα, κερδίζοντας με 2-1 αντίπαλο από την Serie B. Ήταν μια δύσκολη νίκη καθώς η Κρεμονέζε έλεγχε το αποτέλεσμα μέχρι το 77ο λεπτό, αλλά οι Ρομέλου Λουκάκου και Πάουλο Ντιμπάλα σκόραραν στο φινάλε του αγώνα και γλίτωσαν ένα ντροπιαστικο αποκλεισμό.

Απλά για να σας υπενθυμίσουμε, η Κρεμονέζε απέκλεισε τη Ρόμα την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, η νίκη έχει θετικό αντίκτυπο και πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη των παικτών είναι μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τα τελευταία αποτελέσματα.

Η Ρόμα είναι εκτός Top-4 και οι τρεις βαθμοί από αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικοί. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει εναλλάξει την ενδεκάδα του για το παιχνίδι του κυπέλλου της Τετάρτης, θα επιστρέψει σε μια πιο οικεία ενδεκάδα σήμερα. Ο Ντιμπάλα και ο πρώτος σκόρερ Λουκάκου, θα πρέπει να ξεκινήσουν από το πρώτο λεπτό. Ο Χουσέμ Αουάρ και ο Έβαν Ντίκα έχουν φύγει και οι δύο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και η απουσία τους είναι σίγουρα πρόβλημα για τον Μουρίνιο.

Οι Κρις Σμόλινγκ και Τάμι Έιμπραχαμ παραμένουν μακροχρόνια απόντες, αλλά ο αμυντικός Μαράς Κουμπούλα θα μπορούσε να επιστρέψει στον πάγκο μετά από οκτάμηνη απουσία.

Η Αταλάντα έχει 29 βαθμούς σε 18 ματς και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Η ομάδα τους τα τελευταία χρόνια παίζει στο Champions League, οπότε περιμένουν να συνεχίσουν εκεί.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών είναι ρεαλιστές, οπότε ο προπονητής Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν πιέζεται. Αντίθετα, έχει μια εμβληματική θέση στο Μπέργκαμο. Όμως ο Γκασπερίνι έχει δύο μεγάλες ανησυχίες ενόψει αυτού του αγώνα. Πρώτον είναι η σύνδεση με τη φόρμα της ομάδας του, εκτός έδρας.

Δύο οδυνηρές ήττες γνώρισε η Αταλάντα στα δύο τελευταία ματς εντός έδρας. Έχασαν 3-0 από την Τορίνο και στη συνέχεια έχασαν 1-0 στη Μπολόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μαζέψουν βαθμούς εκτός έδρας για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στη μάχη για τις θέσεις του Champions League.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η απουσία του κορυφαίου σκόρερ της ομάδας Αντεμόλα Λούκμαν. Είναι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τη Νιγηρία και η απουσία του είναι τεράστιο μειονέκτημα. Ο Λούκμαν έχει 10 γκολ (σημείωσε 7 και τρεις ασίστ) και είναι απλά αναντικατάστατος. Το χειρότερο, ο συμπατριώτης του επιθετικός Ελ Μπιλάλ Τουρέ είναι ακόμα στο δρόμο της ανάρρωσης από έναν σοβαρό τραυματισμό στον μηρό.

Ο Χανς Χάτεμπουρ και ο Ραφαέλ Τολόι δεν είναι επίσης διαθέσιμοι. Ο Γκασπερίνι σίγουρα θα κάνει αρκετές αλλαγές μετά τη νίκη της ομάδας του στο κύπελλο μεσοβδόμαδα κόντρα στη Σασουόλο. Ο Σουηδός σέντερ μπακ Ίσακ Χιεν, που ήρθε πρόσφατα από την Βερόνα, θα μπορούσε να παίξει τα πρώτα του λεπτά στο νέο σύλλογο.

Πρόβλεψη Ρόμα — Αταλάντα:

Η Ρόμα και η Αταλάντα βρίσκονται και οι δύο πίσω από την πρώτη τετράδα της Ιταλίας, οπότε οι βαθμοί από αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικοί και για τις δύο ομάδες. Περιμένω ένα ενδιαφέρον ματς στο Ολίμπικο και θα δώσω κάποιο πλεονέκτημα στη Ρόμα. Είναι αλήθεια ότι οι γηπεδούχοι έχουν χάσει δύο από τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα, αλλά και οι δύο ήττες ήταν εκτός έδρας. Είναι διαφορετική η ιστορία όταν η Ρόμα παίζει εντός έδρας, έχει έξι νίκες στους τελευταίους επτά εντός έδρας αγώνες της Serie A, ενώ δέχθηκε μόνο τρία γκολ. Νομίζω ότι το σερί των θετικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί απέναντι στην Αταλάντα, ιδιαίτερα επειδή θα λείψει ο κορυφαίος σκόρερ Λούκμαν.

Ρόμα vs Ατλάντα Pick: Η Ρόμα να κερδίσει @ 2,39

No comments:

Post a Comment