Tuesday 30 January 2024

Λίβερπουλ vs Τσέλσι

 

Αυτή ήταν μια πολύ συναισθηματική εβδομάδα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Οι οπαδοί είναι λυπημένοι, ο Κλοπ έχει μια εμβληματική θέση στο Άνφιλντ.

Ο Γερμανός προπονητής κέρδισε όλα τα πιθανά τρόπαια — UEFA Champions League, Premier League, FA Cup, EFL Cup, FIFA World Club Club, UEFA Super Cup, FA Community Shield κ.λπ. Ο Κλοπ έγινε ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία της Λίβερπουλ και οι οπαδοί τον αγαπούν.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα είναι καλά, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Η διαφορά θα μπορούσε να μειωθεί και γι’ αυτό το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η κατάσταση τραυματισμών είναι ακόμα περίπλοκη, αλλά υπάρχουν κάποια θετικά νέα. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επέστρεψε στο Λίβερπουλ για θεραπεία για τον μυϊκό τραυματισμό που υπέστη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η Αίγυπτος έκτοτε αποκλείστηκε από τη διοργάνωση στη φάση των νοκ-άουτ, αλλά ο Σαλάχ θα περάσει περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες στο περιθώριο.

Οι Τζόελ Ματίπ, Κώστας Τσιμίκας, Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάιτσετιτς παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ενώ ο Γουατάρου Έντο παραμένει εκτός ομάδας, βρισκόμενος με την Ιαπωνία στο Κύπελλο Ασίας.

Η Τσέλσι είναι ασυνεπής αυτή τη σεζόν και οι οπαδοί της είναι απογοητευμένοι. Οι Μπλε απέχουν πολύ από την κορυφή καθώς 17 βαθμοί τους χωρίζουν από την σημερινή αντίπαλο της, Λίβερπουλ. Ακόμη και μία ευρωπαϊκή θέση φαίνεται μη ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή.

Ο προπονητής Μαουρίσιο Ποκετίνο δέχεται τεράστια πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Η εξασφάλιση ενός τελικού Λιγκ Καπ ήταν κάτι που χρειαζόταν. Πιστεύω ότι η κατάκτηση ενός τροπαίου θα μπορούσε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους.

Οι τραυματισμοί είναι ίσως ο λόγος για τα κακά αποτελέσματα. Αρκετοί παίκτες είναι ακόμα στο περιθώριο. Ο Αργεντινός τεχνικός θα μπορούσε να μείνει χωρίς 11 παίκτες για το ταξίδι στο Άνφιλντ. Οι Ρις Τζέιμς, Σιμουανιά Ουγκοσουκβού, Ουεσλέι Φοφανά, Ρόμπερτ Σάντσεθ, Μαρκ Κουκουρέγια, Ρομεό Λαβιά και Τρέβο Τσαλόμπα παραμένουν όλοι στην λίστα των απόντων, ενώ ο Νικόλας Τζάκσον είναιμε τη Σενεγάλη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού και ο Μάλο Γκούστο αξιολογούνται ως αμφίβολοι λόγω τραυματισμού στο ισχίο και χτυπήματος αντίστοιχα και και οι δύο παίκτες θα αξιολογηθούν πριν από την έναρξη. Ο Λίβαϊ Κόλγουιλ είναι επίσης αμφίβολος αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την αρχική ενδεκάδα πριν από τον αγώνα με την Άστον Βίλλα, στο FA Cup, αφού αντιμετώπισε ένα απροσδιόριστο πρόβλημα στην προθέρμανση. Ο Αλβανός διεθνής Αρμάντο Μπρόχα αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Τσέλσι:

Ο Κλοπ ανακοίνωσε την αποχώρησή του και το βασικό ερώτημα είναι τι θα φέρει το μέλλον. Λοιπόν, έχουμε δύο παρόμοιες καταστάσεις — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Δεν είναι κορυφαίες ομάδες μετά την αποχώρηση των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ. Νομίζω ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και στη Λίβερπουλ. Ο αρχηγός Φίρχιλ φαν Ντάικ παραδέχτηκε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα είναι μέρος της μετά της Κλοπ εποχής στο Άνφιλντ μετά το τέλος της σεζόν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα δεν είναι όπως ήταν. Η Τσέλσι κέρδισε τη Μίντλεσμπρο με 5-1 στο Carabao Cup και η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι μεγαλύτερη. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν αήττητοι στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ vs Τσέλσι Pick: Ισοπαλία ή Τσέλσι @ 2,38 στις εταιριες στοιχηματων

No comments:

Post a Comment