Wednesday 3 January 2024

Λας Πάλμας — Μπαρτσελόνα

 

Η Λας Πάλμας υποδέχεται την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα στη Γκραν Κανάρια το βράδυ της Πέμπτης. Η Μπάρτσα είναι τεράστια φαβορί στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς. Μια νίκη εδώ θα μπορούσε να τους δούμε δύο ή τρεις θέσεις ψηλότερα.

Η συνολική φόρμα είναι μικτή, μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τρία τελευταία ματς στη La Liga. Ωστόσο, η εντός έδρας φόρμα είναι αρκετά καλή, δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια.

Οι αντίπαλοι δεν ήταν εύκολοι, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ανάμεσα στα θύματα της. Οι Ροχινμπλάνκος γνώρισαν την ήττα με 2-1 στις αρχές Οκτωβρίου. Αλλά η Λας Πάλμας έχει κάποιους παίκτες που λείπουν. Ο Άλβαρο Λέμος είναι εκτός τραυματίας, ενώ οι Φάμπιο Γκονσάλες και Αλμπέρτο Μολέιρο χαρακτηρίζονται ως αμφίβολοι λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο και στον ώμο αντίστοιχα.

Ο δανεικός της Μπαρτσελόνα, Τζούλιαν Αραούχο, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τη μητρική του ομάδα λόγω μιας ρήτρας στη συμφωνία δανεισμού του. Ο αμυντικός Σαούλ Κόκο πιθανότατα θα παίξει τον τελευταίο του αγώνα πριν συμμετάσχει στην ομάδα της Ισημερινής Γουινέας για το επερχόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Φαβορί οι Καταλανοί

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 38 βαθμούς, επτά λιγότερους από τις συμπρωταγωνίστριες Ρεάλ Μαδρίτης και Χιρόνα. Η πραγματική φόρμα είναι μικτή, μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τρία τελευταία ματς στη La Liga.

Έχασε από τη Χιρόνα, μοιράστηκαν τους βαθμούς με τη Βαλένθια στο Μεστάγια και κέρδισαν οριακά την Αλμερία που ήταν στην τελευταία θέση. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-2 και η Μπάρτσα είχε ένα δύσκολο ματς που κρίθηκε χάρη στο γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις.

Ο κόουτς Τσάβι νιώθει πίεση, όπως και οι παίκτες. Η κατάκτηση τριών βαθμών είναι σίγουρα πολύ σημαντική για την ατμόσφαιρα στον σύλλογο. Όμως ο Τσάβι έχει κάποια επιπλέον προβλήματα, κάποιοι παίκτες παλεύουν με τραυματισμούς. Ο Πέδρι είναι το τελευταίο θύμα μετά την ένταξη των Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, Ινίγο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο και Γκάβι στην λίστα των απόντων.

Στα θετικά, ο Φρένκι ντε Γιονγκ επέστρεψε από τιμωρία. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Βίτορ Ρόκε είναι το νέο απόκτημα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής από την Αθλέτικο Παραναένσε. Πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του από τον πάγκο.

Πρόβλεψη Λας Πάλμας — Μπαρτσελόνα:

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει στο Γκραν Κανάρια από τον Φεβρουάριο του 1991, όταν γνώρισε μια οριακή ήττα στον πρώτο αγώνα του Copa del Rey. Και νομίζω ότι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να αναστατώσουν ξανά τους πρωταθλητές. Η Λας Πάλμας έχει εξαιρετική άμυνα με μόλις 15 γκολ παθητικό μέχρι στιγμής, ρεκόρ που είναι καλύτερο μόνο από την κορυφαία Ρεάλ Μαδρίτης (11). Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε κατάσταση που πρέπει να κερδίσει, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Οι Μπλαουγκράνα δεν κάλυψαν το χάντικαπ στα τελευταία 13 ματς στη La Liga. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε επτά φορές, αλλά και οι επτά νίκες ήταν ισχνές.

Λας Πάλμας vs Μπαρτσελόνα Επιλογή: Λας Πάλμας +1,5 AH @ 1,56 στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες

No comments:

Post a Comment