Sunday 7 January 2024

Γουίγκαν vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Η Γουίγκαν Αθλέτικ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο DW Stadium στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι γηπεδούχοι είναι μέρος της League One, ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ακόμη περισσότερο, η Γουίγκαν κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2012–13, νικώντας τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό. Οι οπαδοί θα έρθουν σε μεγάλο αριθμό ελπίζοντας ότι η ομάδα τους θα μπορούσε να αναστατώσει τους Κόκκινους Διάβολους.

Η Γουίγκαν είναι σε καλή φόρμα αυτή τη στιγμή, έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα δύο τελευταία ματς της League One. Κέρδισε 2-0 την Καρλάιλ χάρη στα γκολ του πρώτου ημιχρόνου που σημείωσαν οι Τζος Μάγκενις και Λίαμ Μόρισον, ενώ στο τελευταίο ματς μοιράστηκαν τους βαθμούς με την Μπάρνσλει. Ο Τζόναθαν Σμιθ ήταν ο ήρωας σε εκείνο το ματς αφού σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος. Απλά να αναφέρουμε, ξεκίνησαν την σεζόν με μείον οκτώ πόντους λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Ο προπονητής Σον Μαλόνεϊ θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με τη φόρμα της ομάδας του, αν και έχει κάποια προβλήματα ενόψει αυτού του αγώνα. Θα μείνει χωρίς τους Tom Pearce και Jason Kerr λόγω τραυματισμών, ενώ οι Τομ Πιρς και του Τζέισον Κερ είναι αμφότεροι αμφίβολοι. Ο Τζέιμς Μπαλαγκίζι δεν είναι διαθέσιμος καθώς ο δανεισμός του έληξε την περασμένη εβδομάδα. Ο Τζος Μαγκένις αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής.

Με καλή ενδεκάδα η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

Αυτή είναι μια ακόμη απογοητευτική σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι εκτός κούρσας για τον τίτλο, ενώ αποκλείστηκε από το Champions League και το Carabao Cup. Αυτό σημαίνει ότι το Κύπελλο Αγγλίας είναι η μοναδική τους ευκαιρία για τίτλο αυτή τη σεζόν.

Μια άλλη αποτυχία θα μπορούσε να προκαλέσει την αλλαγή του Έρικ τεν Χαχ από την τεχνική ηγεσία. Πιθανότατα ο Ολλανδός θα παίξει με την πιο δυνατή ενδεκάδα εδώ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι θα εισέλθουν σε αυτό το ματς από την οδυνηρή ήττα με 2-1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ήταν η 14η ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν και οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι. Αυτή τη στιγμή η Γιουνάιτεντ βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από την τέταρτη Άρσεναλ. Παρ ‘όλα αυτά, η άφιξη του Τζιμ Ράτκλιφ ως μετόχου μειοψηφίας έχει φαινομενικά ανεβάσει το ηθικό στο Ολντ Τράφορντ.

Ο Ράτκλιφ επισκέφτηκε το Κάρινγκτον την περασμένη εβδομάδα και εντυπωσίασε τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Ο Τεν Χαγκ έχει πολλά προβλήματα ενόψει αυτού του αγώνα. Ο Σοφιάν Αμραμπάτ είναι σε διεθνή καθήκοντα με το Μαρόκο, ενώ κάποιοι παλεύουν με τραυματισμό — οι Λουκ Σο, Τιρέλ Μαλάσια, Λισάντρο Μαρτίνες, Μέισον Μάουντ, Βίκτορ Λίντελοφ, Χάρι Μαγκουάιρ, Καζεμίρο και Αντονί Μαρσιάλ. Ο Ράσμους Χέιλουντ, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη Νότιγχαμ λόγω ασθένειας, πρόκειται να επιστρέψει στην ομάδα για αυτόν τον αγώνα.

Πρόβλεψη Γουίγκαν — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας σε 12 περιπτώσεις, με την τελευταία της επιτυχία να έρχεται τη σεζόν 2015–16, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν επικεφαλής. Νομίζω ότι ο Τεν Χαγκ θα ήθελε να επαναλάβει την επιτυχία, ιδιαίτερα επειδή το Κύπελλο Αγγλίας είναι η μοναδική τους ευκαιρία για φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολλανδός θα παίξει με την πιο δυνατή ενδεκάδα. Υπάρχει διαφορά κατηγορίας μεταξύ αυτών των δύο ομάδων, οπότε περιμένω να κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ. Πιστεύω ότι θα καλύψουν το χάντικαπ.

Επιλογή Γουίγκαν vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -1,5 AH @ 1,67

No comments:

Post a Comment