Tuesday 12 December 2023

Μπορούσια Ντόρτμουντ — Παρί Σεν Ζερμέν προγνωστικά

 

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο Βέστφάλεν σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες της φάσης των ομίλων στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι έχουν ήδη προκριθεί, αλλά χρειάζονται έναν βαθμό για να επιβεβαιώσουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Παρί Σεν Ζερμέν, εν τω μεταξύ, θα περάσει στη φάση των 16 ως νικήτρια των ομίλων εάν κερδίσει εδώ. Οι Πρωταθλητές Γαλλίας θα περάσουν επίσης στη φάση των 16 ως δεύτεροι του ομίλου, εάν πάρουν ισοπαλία και η Νιούκαστλ δεν κερδίσει τη Μίλαν.

Ακόμη και μια ήττα στη Γερμανία θα μπορούσε να είναι αποδεκτή σε περίπτωση ισοπαλίας Νιούκαστλ — Μίλαν. Διαφορετικά, η Παρί Σεν Ζερμέν θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ των νοκ άουτ του Europa League. Όπως θα μπορούσατε να δείτε, υπάρχουν πολλά σενάρια, αλλά είναι σαφές ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε έναν ενδιαφέρον αγώνα στην Γερμανία.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα ήθελε να τερματίσει πρώτη για να αποφύγει μεγάλα ονόματα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτί. Το πρόβλημα είναι ότι απέχουν πολύ από την επιθυμητή φόρμα. Οι άντρες του Έντιν Τέρζιτς αποκλείστηκαν αρχικά από το εθνικό κύπελλο μετά την ήττα με 2-0 από τη Στουτγάρδη, ενώ το Σάββατο γνώρισαν την ήττα με 3-2 από τη Λειψία στην Bundesliga.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο 15ο λεπτό όταν ο Ματς Χούμελς δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Ήταν αδύνατο η 10μελής Μπορούσια να παραμείνει ανταγωνιστική με μια ομάδα του Champions League όπως η Λειψία. Η εμπιστοσύνη των παικτών είναι σίγουρα χαμηλότερη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Τέρζιτς. Επιπλέον, έχει ανησυχίες για τραυματισμούς και αναστολές. Ο Εμρέ Τσαν είναι τιμωρημένος, ενώ οι Γιούλιαν Ρίερσον, Γιουσουφά Μουκοκό, Σεμπαστιάν Αλέ και Ζιλιέν Ντουρανβίλ είναι όλοι εκτός δράσης. Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ και ο Μάριους Βολφ αξιολογούνται ως αμφίβολοι λόγω τραυματισμού στη γάμπα και στο ισχίο αντίστοιχα, ενώ ο Τομάς Μουνιέρ δεν εγγράφηκε στην αποστολή του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι κυρίαρχη στη Γαλλία, αλλά οι Άραβες ιδιοκτήτες θέλουν περισσότερα. Οι καλύτεροι παίκτες — Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ — ήρθαν τα τελευταία χρόνια, αλλά το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ εξακολουθεί να μην υπάρχει στην τροπαιοθήκη της.

Η τρέχουσα σεζόν είναι άλλη μια ευκαιρία για την Παρί Σεν Ζερμέν, αν και μια ήττα εδώ μπορεί να σημαίνει αποκλεισμό. Ο προπονητής Λουίς Ενρίκε νιώθει πίεση και μπορεί να απολυθεί αν η ομάδα του, δεν κερδίσει στο Ντόρτμουντ. Η συνολική φόρμα είναι καλή, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε σειρά από δύο νίκες στη Ligue 1.

Το Σάββατο κέρδισε 2-1 τη Ναντ και πιστεύω ότι το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό. Ακριβώς όπως ο ομόλογός του, ο Ενρίκε έχει επίσης ανησυχίες τραυματισμών και τιμωρίας. Ο επιθετικός Ουσμάν Ντεμπελέ πρέπει να εκτίσει ποινή αποκλεισμού ενός αγώνα λόγω συσσωρευμένων κίτρινων καρτών. Ο Μπράντλεϊ Μπάρκολα, ο οποίος σκόραρε το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ναντ το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να πάρει την θέση του. Πέντε ακόμη παίκτες παραμένουν εκτός δράσης — οι Νούνο Μέντες, Πρέσνελ Κιμπέμπε, Φάμπιαν Ρουίζ, Κέιλορ Νάβας και Σέρχιο Ρίκο.

Πρόβλεψη Μπορούσια Ντόρτμουντ — Παρί Σεν Ζερμέν:

Περιμένω έναν αποτελεσματικό αγώνα εδώ. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι δυνατή στην έδρα της, αλλά είναι δυσκολεύεται εκτός έδρας — από τον Οκτώβριο του 2020 δεν έχουν σημειώσει καθαρή εστία εκτός του Παρκ ντε Πρενς στη διοργάνωση. Η Ντόρτμουντ χρειάζεται έναν βαθμό για να επιβεβαιώσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Θα μπορούσατε όμως να φανταστείτε τον Τέρζιτς να παίζει κατενάτσιο μπροστά στους οπαδούς της; Δεν υπάρχει περίπτωση, οι οπαδοί θα ζητήσουν νίκη. Η Παρί Σεν Ζερμέν, εν τω μεταξύ, χρειάζεται τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει τη φάση των νοκ-άουτ. Κάθε άλλο αποτέλεσμα σημαίνει ότι εξαρτώνται από το αποτέλεσμα μεταξύ Νιούκαστλ και Μίλαν, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “ανεπιθύμητο σενάριο” με μεγάλο ρίσκο για τους Πρωταθλητές Γαλλίας. Σύμφωνα με μένα, και οι δύο πλευρές θα πάνε για τη νίκη, οπότε περιμένω έναν ανοιχτό και αποτελεσματικό αγώνα.

Επιλογή Μπορούσια Ντόρτμουντ — Παρί Σεν Ζερμέν: Over 2,5 γκολ @ 1,58

No comments:

Post a Comment