Thursday 7 December 2023

Γιουβέντους — Νάπολι προγνωστικά

 

Η Γιουβέντους θα υποδεχθεί τη Νάπολι στο Allianz Stadium του Τορίνο το βράδυ της Παρασκευής. Η Γηραιά Κυρία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πραγματική κορυφαία Ίντερ. Οι τρεις βαθμοί από αυτό το ματς είναι κομβικοί για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καθώς η Ίντερ έχει σχετικά εύκολη δουλειά με την Ουντινέζε εντός έδρας.

Η Γιούβε είναι σε καλή φόρμα, έχει έξι νίκες και μόλις μία ισοπαλία στα επτά τελευταία ματς της Serie A. Κατάφερε να κερδίσει Τορίνο, Μίλαν, Βερόνα, Φιορεντίνα, Κάλιαρι και Μόντσα, ενώ μοιράστηκε τους βαθμούς με την Ίντερ. Μια νίκη εδώ θα μπορούσε να επιτρέψει στη Γιουβέντους να σκαρφαλώνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τουλάχιστον για ένα βράδυ.

Αλλά δεν θα είναι εύκολο, η Νάπολι ήταν δύσκολος αντίπαλος για τους Μπιανκονέρι την τελευταία περίοδο καθώς η Γιούβε δεν κατάφερε να κερδίσει καμία από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις, χάνοντας τις τρεις από αυτές. Το χειρότερο, ο Αλέγκρι έχει κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς, ιδιαίτερα στην άμυνα. Ο Ματία ντε Σίλιο και ο Τίμοθι Γουεά είναι αμφότεροι εκτός δράσης με τραυματισμούς. Υπάρχουν και κάποια θετικά νέα. Ο Ντανίλο επέστρεψε μετά από έξι εβδομάδες εκτός ως αλλαγή στη Μόντσα, ενώ ο Άλεξ Σάντρο έκανε το πρώτο του ξεκίνημα από τον Αύγουστο.

Ο Πολ Πογκμπά απειλείται με τετραετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο καθώς οι εισαγγελείς ολοκληρώνουν την έρευνα για σκάνδαλο ντόπινγκ.

Ασταθείς η Νάπολι

Η Νάπολι μοιράζεται την τέταρτη θέση με τη Ρόμα. Και οι δύο ομάδες έχουν 24 βαθμούς, αλλά οι Τζιαλορόσι έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Παρόλα αυτά, οι οπαδοί της Νάπολι είναι απογοητευμένοι. Οι φιλοξενούμενοι είναι οι κυρίαρχοι πρωταθλητές στη Serie A και οι οπαδοί θέλουν ένα ακόμη Σκουντέτο. Ωστόσο, το κακό ξεκίνημα της σεζόν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η διαφορά με την πρωτοπόρο Ίντερ είναι 11 βαθμούς.

Ο Ρούντι Γκαρσία πλήρωσε το μάρμαρο για τα κακά αποτελέσματα και απολύθηκε τον περασμένο μήνα. Ονειρεμένο ξεκίνημα είχε ο διάδοχός του Βάλτερ Ματσάρι, κερδίζοντας 2-1 την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο διεθνής της πΓΔΜ Ελτζίφ Έλμας. Οι οπαδοί δεν αποσπάστηκαν από την ήττα του Champions League με 4-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, αλλά η ήττα με 3-0 από την Ίντερ την Κυριακή ήταν σίγουρα πολύ οδυνηρή, για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα έχασαν εντός έδρας. Δεύτερον, σημαίνει ότι οι ελπίδες τους για το Scudetto είναι πολύ μη ρεαλιστικές τώρα, όταν η διαφορά μεταξύ αυτών και των πρωτοπόρων είναι 11 βαθμοί. Ο Ματσάρι έχει κάποια επιπλέον προβλήματα, ειδικά στο αριστερό μπακ, όπου τραυματίζονται και οι τρεις ανώτεροι παίκτες σε αυτή τη θέση — ο Ματίας Ολιβέρα και ο Μάριο Ρουϊ είναι σίγουρα εκτός, ενώ ο Αλεσάντρο Τζανόλι είναι αμφίβολος με πρόβλημα στην πλάτη. Ο αρχηγός Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο τραυματίστηκε στην προπόνηση και αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα για τον Ματσάρι. Μεγάλη ανησυχία, καθώς δεν έχει χάσει αγώνα με τη Νάπολι εδώ και 18 μήνες.

Πρόβλεψη Γιουβέντους — Νάπολι:

Όπως έγραψα παραπάνω, η Γιουβέντους δεν κατάφερε να κερδίσει καμία από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με τη Νάπολι. Η Γηραιά Κυρία έχει χάσει τρία από αυτά τα τέσσερα, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ήττας με 5-1 την περασμένη σεζόν. Αλλά αυτό ήταν την περασμένη σεζόν, όταν η Νάπολι κυριάρχησε στη Serie A. Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει, η Γιουβέντους παίζει καλύτερα. Επιπλέον, η Νάπολι είναι προβληματική καθώς κάποιοι αμυντικοί είναι τραυματίες. Ο Αλέγκρι είναι εξαιρετικός προπονητής και θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Γιουβέντους vs Νάπολι Pick: Νίκη Γιουβέντους @ 2,35 στις στοιχηματικες εταιριες

No comments:

Post a Comment