Saturday 16 December 2023

Λίβερπουλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προγνωστικα

 

Η κόντρα μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Οι σύλλογοι είναι οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην Αγγλία με 62 τρόπαια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 59 τρόπαια για τη Λίβερπουλ.

Ακόμη και ο Ράιαν Γκιγκς υποστήριξε ότι η Λίβερπουλ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι «ίσως το πιο διάσημο παιχνίδι στο αγγλικό ποδόσφαιρο». Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1975 έως το 1990, κατακτώντας 11 πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν τω μεταξύ, κυριάρχησε στην εποχή του Φέργκιουσον, από το 1993. Εκείνη την περίοδο οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν 13 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και δύο Κύπελλα Ευρώπης. Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό το παιχνίδι να έχει 14 κόκκινες κάρτες στην Πρέμιερ Λιγκ (μόνο τα ντέρμπι μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ έχουν βγάλει περισσότερες — 20).

Τον πρώτο λόγο οι Κόκκινοι

Η Λίβερπουλ είναι μεγάλο φαβορί στο ντέρμπι καθώς βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα. Οι Κόκκινοι βρίσκονται σε σερί τριών νικών στην Πρέμιερ Λιγκ. Κατάφεραν να κερδίσουν τη Φούλαμ, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Κρίσταλ Πάλας. Και οι τρεις ήταν σκληρές νίκες, συμπεριλαμβανομένης της μικρής νίκης 2-1 του τελευταίου γύρου στο Σέλχαρστ Παρκ.

Πολλοί πίστευαν ότι θα χάσουν βαθμούς όταν ο Ζαν Φιλίπ Ματετά έβαλε την Κρίσταλ Πάλς μπροστά στο σκορ, από το σημείο του πέναλτι λίγα λεπτά πριν από την ώρα, αλλά ο Σαλάχ ισοφάρισε και ο Χάρβεϊ Έλιοτ, έκαναν την Λίβερπουλ να ολοκληρώνει άλλη μια ανατροπή. Οι γηπεδούχοι είναι πρώτοι στην βαθμολογία, οπότε η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική.

Ωστόσο, ο Κλοπ έχει μεγάλα προβλήματα τραυματισμών ενόψει αυτού του αγώνα, καθώς οι Τζόλε Ματίπ, Ντιόγκο Ζότα και Αλέξις Μακ Άλιστερ υπέστησαν τραυματισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες που θα τους εμποδίσουν να παίξουν εδώ. Οι Στέφαν Μπάιτσετιτς, Άντριου Ρόμπερτσον και Τιάγκο Αλακάνταρα είναι θύματα μακροχρόνιων τραυματισμών και αναμένεται να επιστρέψουν όλοι το 2024.

Άλλη μία δύσκολη αναμέτρηση για την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ

Αυτή είναι μια ακόμη κακή σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως όλες πριν, ξεκινώντας από τη στιγμή που ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από την προπονητική θέση. Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρίσκονται στην έκτη θέση με 27 βαθμούς, 10 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ.

Ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League. Ένα μέρος των παικτών της Γιουνάιτεντ πιστεύει ότι το κακό ξεκίνημα της ομάδας οφείλεται στο ότι ο Τεν Χαγκ ανέβασε υπερβολικά ρυθμό στην ομάδα στην προετοιμασία της σεζόν.

Κάποιοι άλλοι έδειξαν το δάχτυλο στην ιατρική ομάδα. Πράγματι, η κατάσταση τραυματισμών είναι πολύ περίπλοκη. Οι αμυντικοί Χάρι Μαγκουάιρ και Λουκ Σο τραυματίστηκαν και οι δύο εναντίον της Μπάγερν. Ο Ολλανδός προπονητής αναμένει ότι ο Σο και ο Μάρκους Ράσφορντ θα είναι διαθέσιμοι, αλλά ο Μαγκουάιρ επιβεβαιώνεται ότι θα λείπει μαζί με τους Τζέιντον Σάντσο, Άμαν Ντιάλο, Κρίστιαν Έρικσεν, Λισάντρο Μαρτίνεθ, Κασεμίρο και Τιρέλ Μαλάσια, ενώ ο Βίκτορ Λίντελοφ, ο Μέισον Μάουντ, ο Αντονί Μαρσιάλ. Ο Βίκτορ Λίντελοφ είναι αμφίβολος. Τέλος, ο Μπρούνο Φερνάντες είναι τιμωρημένος λόγω συσσωρευμένων κίτρινων καρτών και ο Τζέιντον Σάντσο δεν αγωνίζεται λόγω απόφασης του προπονητή.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Περιμένω και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ είναι μεγάλο φαβορί, αλλά το 1,30 για νίκη εντός έδρας είναι ένα αστείο. Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο. Οι αγώνες ντέρμπι είναι συχνά πολύ δύσκολο να προβλεφθούν καθώς συνήθως παίζονται σε πολύ γρήγορο ρυθμό με πολλά τάκλιν και φάουλ. Την περασμένη σεζόν η Λίβερπουλ κέρδισε 7-0, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το πραγματικό ματς. Η Γιουνάιτεντ έχει καλούς παίκτες, είναι έκτη στον βαθμολογικό πίνακα. Η Λίβερπουλ έχει ένα τέλειο εντός έδρας ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την εστία της σε τρεις περιπτώσεις. Έτσι, αν η Μπόρνμουθ, η Γουέστ Χαμ και η Φούλαμ μπορούσαν να σκοράρουν στο Άνφιλντ, γιατί όχι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιλογή Λίβερπουλ — Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες — Ναι @ 1,65

No comments:

Post a Comment