Tuesday 19 December 2023

Λίβερπουλ — Γουέστ Χαμ

 

Η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ για τον προημιτελικό του EFL Cup το βράδυ της Τετάρτης.

Οι Κόκκινοι είναι φαβορί, αλλά η Γουέστ Χαμ δεν πρέπει να υποτιμάται. Αυτή είναι μια μονομαχία της Πρέμιερ Λιγκ και περιμένω έναν ενδιαφέρον αγώνα. Οι άνδρες του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησαν της Μπόρνμουθ στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης, κερδίζοντας 2-1 στο Βιτάλιτι.

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη των παικτών δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Ο λόγος είναι ότι έχασαν την πρώτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας στην ισοπαλία χωρίς γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή. Οι Κόκκινοι είχαν συνολική κυριαρχία στο ματς και 34 σουτ στην εστία, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Το χειρότερο, ο Ράιαν Χράφενμπερχ τραυματίστηκε σε εκείνο το ματς, αλλά τα τελευταία νέα είναι αισιόδοξα και ο Ολλανδός μπορεί να επιστρέψει πολύ σύντομα.

Ωστόσο, εκτός αγωνιστικών πλαισίων παραμένουν οι Αλέξις Μακ Άλιστερ και Ντιόγκο Ζότα, όπως και οι Άντι Ρόμπερτσον, Τζόελ Ματίπ, Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάισετιτς. Το χειρότερο, ο Μπεν Ντόουακ υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο με τους Under-21 το Σαββατοκύριακο και τώρα είναι έτοιμος για χειρουργική επέμβαση.

Η απουσία των αναφερθέντων παικτών είναι μεγάλο μειονέκτημα ενόψει της πολυσύχναστης εορταστικής περιόδου. Είναι σαφές ότι ο Κλοπ έχει περιορισμένες επιλογές για εναλλαγές παικτών.

Η Γουέστ Χαμ ήταν πολύ επιτυχημένη στο EFL Cup μέχρι στιγμής. Η εναρκτήρια νίκη επί της Λίνκολν Σίτι ήταν κάπως αναμενόμενη, αλλά ο αποκλεισμός της Άρσεναλ ήταν μια τεράστια έκπληξη.

Οι φιλοξενούμενοι προκρίθηκαν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν. Είναι σε καλή φόρμα αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας δύο νίκες τις τελευταίες έξι ημέρες. Την περασμένη Πέμπτη κέρδισε με 2-0 τη Φράιμπουργκ της Μπουντεσλίγκα και εξασφάλισε νοκ άουτ στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Κυριακή κέρδισε τη Γουλβς με 3-0.

Και τα τρία γκολ πρόσφερε ο Λούκας Πακέτα, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος Βραζιλιάνος μετά τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που σημείωσε τρεις ασίστ σε έναν αγώνα της Premier League. Το κλίμα στην ενδεκάδα είναι καλό και δεν θα πάνε στο Άνφιλντ με λευκή σημαία. Ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει σχεδόν όλους τους παίκτες διαθέσιμους, μόνο ο Μιχαήλ Αντόνιο παραμένει εκτός δράσης με τραυματισμό στο γόνατο. Ο Έντσον Άλβαρεθ ανάρρωσε από έναν τραυματισμό στο ισχίο και έπαιξε όλα τα 90 λεπτά κόντρα στη Γουλβς. Ο Μόγιες πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Λούκας Φαμπιάνσκι και τον ήδη αναρρωμένο Αλφόνς Αρεόλα στη θέση του τερματοφύλακα.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Γουέστ Χαμ:

Η Λίβερπουλ θα αποσπάσει προσωρινά το επίκεντρο από την κούρσα του τίτλου καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει έναν ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Οι Κόκκινοι έχουν σηκώσει το τρόπαιο εννέα φορές, με πιο πρόσφατα το 2022. Ο Κλοπ είναι γνωστός ως προπονητής που δεν του αρέσουν πολύ οι αγώνες κυπέλλου, αλλά απέχει μόλις τρία βήματα από ένα άλλο τρόπαιο και νομίζω ότι θα ξεκινήσει με αξιοπρεπή σύνθεση. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Φίρχιλ φαν Ντάικ θα μπορούσε να είναι ξεκουραστεί , όπως και ο Άλίσον. Οι Ντάργουιν Νούνιες και Ντόμινικ Σζομποσλάι είναι εκτός φόρμας και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Κλοπ. Ο ομόλογός του, Μόγιες είναι έμπειρος προπονητής και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα θέματα της Λίβερπουλ. Νομίζω ότι η Γουέστ Χαμ δεν θα χάσει εύκολα.

Επιλογή Λίβερπουλ εναντίον Γουέστ Χαμ: Γουέστ Χαμ +1,5 ΑΗ @ 1,77

No comments:

Post a Comment