Wednesday 13 December 2023

Μπέτις vs Ρεϊντζερς προγνωστικα

 

Πρόκειται για ένα ντέρμπι του Γ’ oμίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπέτις είναι πρώτη με 9 βαθμούς, η Ρέιντζερς έχει 8, η Σπάρτa Πράγας έχει 7, ενώ ο Άρης Λεμεσού είναι τέταρτος με μόλις 4 βαθμούς.

Υποθέτοντας ότι η Τσέχικη ομάδα θα κερδίσει τον Άρη στην Κύπρο (ο Άρης δεν μπορεί να τερματίσει στους δύο πρώτους), αυτός είναι ο αγώνας “Do or Die” τόσο για την Μπέτις όσο και για τη Ρέιντζερς. Η Μπέτις θα φτάσει στη φάση των 16 ως νικήτρια των ομίλων εάν κερδίσει ή αν φέρει ισοπαλία, πρέπει η Σπάρτηα να νικήσει με διαφορά λιγότερα από τρία γκολ. Θα μπορούσαν επίσης να είναι στην κορυφή του ομίλου εάν φέρει ισοπαλία και η Σπάρτα κερδίσει με τρία γκολ διαφορά, με την τελική κατάταξή τους στη συνέχεια να καθορίζεται από τα συνολικά γκολ που σημειώθηκαν και μετά τα συνολικά εκτός έδρας γκολ.

Η Ρέιντζερς, εν τω μεταξύ, θα φτάσει στη φάση των 16 ως πρωτοπόρος των ομίλων μόνο εάν κερδίσει εδώ. Όπως έγραψα παραπάνω, ο Άρης Λεμεσού δεν μπορεί να τερματίσει στους δύο πρώτους, αλλά θα τερματίσει τρίτος και θα μπει στα πλέι οφ του γύρου των νοκ άουτ του Europa Conference League αν κερδίσει τη Σπάρτα με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων.

Για 2 αποτελέσματα η Μπέτις

Η Μπέτις είναι σε σταθερή φόρμα αυτή τη στιγμή. Έχει μόλις δύο ήττες στα τελευταία 18 ματς, αλλά και οι δύο ήρθαν στην Ευρώπη. Οι παίκτες του κόουτς Μανουέλ Πελεγκρίνι έχασαν σε Γλασκώβη και Πράγα.

Η Μπέτις συνέχισε το εξαιρετικό αήττητο εντός έδρας ρεκόρ της φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σαββατοκύριακο και παραμένει στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων. Ο Μπέλινγκχαμ σκόραρε μετά από 53 λεπτά και ήταν το 16ο γκολ του σε 18 αγώνες, αλλά οι παίκτες της Μπέτις αρνήθηκαν να τα παρατήσουν. Ο Αϊτόρ Ρουίμπαλ ήταν ο ήρωας αφού πέτυχε μια εκπληκτική ισοφάριση έξω από την περιοχή 13 λεπτά αργότερα.

Περισσότεροι από 50.000 οπαδοί των γηπεδούχων έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Όμως ο Πελεγκρίνι έχει πολλές ανησυχίες για τραυματισμούς. Σημαντικοί μέσοι Ναμπίλ Φεκίρ και Γουίλιαμ Καρβάλιο είναι αμφότεροι εκτός και ο βασικός παίκτης Γκίντο Ροντρίγκες, ο οποίος παλεύει με τραυματισμό στον αστράγαλο, είναι τιμωρημένο επίσης μετά την τρίτη του κάρτα για τη φάση των ομίλων.

Ο Πελεγκρίνι έχει και αμυντικά προβλήματα, με τον Μαρκ Μπάρτρα και τον Γιουσούφ Σαμπαλί να είναι εκτός δράσης, ενώ οι Σέργκι Αλτιμίρα, Τσάντι Ριάντ και Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν είναι στην αποστολή της Μπέτις για το Europa League.

Για το τρίποντο η Ρεϊντζερς

Η Ρέιντζερς είναι σε εξαιρετική φόρμα, αλλά η εγχώρια φόρμα τους θα πρέπει να επαναληφθεί στην Ευρώπη. Είναι αήττητη στα τελευταία 13 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και η εμπιστοσύνη των παικτών είναι σίγουρα υψηλή.

Η Ρέιντζερς κατάφερε να κερδίσει τους τρεις τελευταίους αγώνες εντός έδρας, νικώντας τις Σεντ Μίρεν, Χαρτς και ΦΚ Νταντί. Στην πορεία αυτή πέτυχαν έξι γκολ, ενώ δέχτηκαν ένα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κέρδισαν με 3-1 την Νταντί και έεφτασαν σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφαία Σέλτικ στην Premiership της Σκωτίας.

Οι οπαδοί έφυγαν από το γήπεδο ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα επειδή οι γηπεδούχοι έπαιξαν το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Χοσέ Σιφουέντες. Τρία γκολ πέτυχαν τρεις διαφορετικοί παίκτες.

Πρώτα, ο Σιριέλ Ντέσερς ακύρωσε το πλεονέκτημα του αντιπάλου με ένα εκπληκτικό χτύπημα, στη συνέχεια ο Τζέιμς Ταβερνιέ μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ και ο Αμπντάλα Σίμα με κεφαλιά σημείωσε το τελικό 3-1. Το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντικό για τη Ρέιντζερς καθώς θα αντιμετωπίσει και την Αμπερντίν στον τελικό του Viaplay Cup.

Παρόλα αυτά, ο νέος προπονητής Φιλίπ Κλεμέν κάνει φανταστική δουλειά και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική. Είναι αήττητη σε 12 παιχνίδια υπό τον νέο προπονητή. Αλλά έχει και κάποιες ανησυχίες για τραυματισμούς. Τρεις χαφ — ο Τομ Λόρενς, ο Ράιαν Τζακ και ο Νίκολας Ράσκιν — είναι όλοι εκτός, καθώς και ο επιθετικός Ντανίλο. Ο Χοσέ Σιφουέντες αποβλήθηκε εναντίον της Νταντί, αλλά δικαιούται να παίξει στην Ευρώπη.

Πρόβλεψη Μπέτις — Ρέιντζερς:

Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν στη Σεβίλλη. Η Μπέτις παίζει εντός έδρας και είναι πολύ δυνατή στο γήπεδο της. Η Μπέτις ξεκίνησε την εντός έδρας σεζόν παίζοντας ισοπαλία χωρίς γκολ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά στη συνέχεια σκόραρε σε κάθε παιχνίδι στο Βιγιαμαρίν. Αυτό περιλαμβάνει δύο ματς στο Europe League, μια νίκη 2-1 επί της Σπάρτα Πράγας και μια νίκη με 4-1 επί του Άρη Λεμεσού. Θα πρέπει να είναι δύσκολο για τη Ρέιντζερς, ακόμα περισσότερο καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους 12 τελευταίους αγώνες της επί Ισπανικού εδάφους. Το χειρότερο, ακριβώς η Σεβίλλη ήταν η πόλη όπου έχασε στον τελικό αυτής της διοργάνωσης μόλις πριν από 18 μήνες. Όμως ο προπονητής της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι, έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών και μπορεί να του λείψουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Πιστεύω ότι η Ρέιντζερς μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματά της και περιμένω να σκοράρει.

Επιλογή Μπέτις vs Ρεϊντζερς: Και οι δύο ομάδες να σκοράρουν — Ναι

No comments:

Post a Comment