Monday 4 December 2023

Λούτον εναντίον Άρσεναλ προγνωστικά

Η Λούτον Τάουν θα υποδεχθεί την ηγετική Άρσεναλ στο Kenilworth Road το βράδυ της Τρίτης. Αυτές οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε αγώνα της κατηγορίας για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια.

Και οι δύο ομάδες ήταν σε δράση το Σαββατοκύριακο, αλλά με διαφορετική επιτυχία. Ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Μπρέντφορντ, οι Κανονιέρηδες κέρδισαν την Γουλβς με 2-1. Η Άρσεναλ είναι ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ματς, στα ενισχυμένα παρολί, αλλά η Λούτον σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι αήττητη στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς και αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Η Λούτον κατάφερε να νικήσει την Κρίσταλ Πάλας και έμεινε το 1-1 με τη Λίβερπουλ στα δύο τελευταία ματς στο Kenilworth Road. Υποστηριζόμενοι από τους πιστούς οπαδούς τους, θα προσπαθήσουν να παραμείνουν ξανά αήττητοι. Αλλά ο προπονητής Έντουαρντς έχει τεράστιες ανησυχίες για τραυματισμούς ενόψει αυτού του αγώνα. Ο αρχηγός Τομ Λόκυερ και ο Τέντεν Μένγκι έχουν τραυματιστεί το Σαββατοκύριακο και πιθανότατα δεν θα παίξουν εδώ.

Το χειρότερο, ο Άλφι Ντόιτι παραμένει εκτός δράσης με τραυματισμό στο ισχίο. Ο Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μητρική του ομάδα, ενώ άλλοι πέντε παίκτες είναι εκτός τραυματίας — ο Θαυμάσιος Νακάμπα, ο Μαντς Άντερσεν, ο Ρις Μπερκ, ο Κάουλι Γούντροου και ο Νταν Ποτς.

Διατηρείται στην κορυφή η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ είναι πρώτη με 33 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Λίβερπουλ, οι Κανονιέρηδες βρίσκονται σε σειρά τριών νικών στην Premier League. Κέρδισαν Μπέρνλι, Μπρέντφορντ και Γουλβς, σημειώνοντας έξι γκολ σε αυτά τα ματς.

Το τελευταίο ματς έδειξε δύο πρόσωπα της Άρσεναλ. Κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και εξασφάλισαν προβάδισμα 2-0 χάρη στα γκολ που πέτυχαν από νωρίς οι Μπουκάγιο Σάκα και Μάρτιν Οντεγκάαρντ. Οι άνδρες του Αρτέτα είχαν πολλές καλές ευκαιρίες για να πετύχουν το τρίτο γκολ, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικές.

Αντίθετα, ο Ματέους Κούνια σκόραρε για τη Γουλβς στο τελείωμα και η τελευταία περίοδος του ματς ήταν πολύ πιο νευρική από ό,τι θα έπρεπε για τους γηπεδούχους οπαδούς.

Η Άρσεναλ ήταν επίσης επιτυχημένη στο Champions League και ήδη έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει τη φάση των νοκ-άουτ. Ο Αρτέτα έχει τέσσερις μη διαθέσιμους παίκτες για αυτόν τον αγώνα καθώς οι Γιουριέν Τίμπερ, Εμίλ Σμιθ Ρόου, Φάμπιο Βιέιρα και Τόμας Πάρτεϊ είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Αμφίβολος κρίνεται ο Τακεχίρο Τομιγιάσου που αποσύρθηκε στο τελείωμα του αγώνα με τη Γουλβς. Δεδομένου ότι αυτός θα είναι ο τρίτος αγώνας της Άρσεναλ σε διάστημα μιας εβδομάδας, ορισμένες αλλαγές είναι πολύ πιθανές, με τον Κάι Χάβερτς και τον Ζορζίνιο να είναι έτοιμοι να δώσουν φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα.

Πρόβλεψη Λούτον Τάουν εναντίον Άρσεναλ:

Η Άρσεναλ είναι τεράστιο φαβορί σε αυτόν τον αγώνα, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες του Αρτέτα που κυνηγούν τον τίτλο. Η Λούτον παρέμεινε ήδη αήττητη απέναντι στη Λίβερπουλ τον περασμένο μήνα. Επιπλέον, οι γηπεδούχοι έχουν ισχυρό ρεκόρ H2H έναντι των Κανονιέρηδων. Η Λούτον είναι αήττητη στους 11 τελευταίους εντός έδρας αγώνες με την Άρσεναλ στο Kenilworth Road. Και υπάρχουν περισσότερα — η Λούτον νίκησε επίσης την Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου EFL το 1988 για να κερδίσει το πρώτο της σημαντικό τρόπαιο. Ο τελικός έγινε στο Γουέμπλεϊ μπροστά σε 95.732 θεατές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Λούτον Τάουν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Άρσεναλ. Γι’ αυτό θα προτείνω έναν αγώνα χαμηλού σκορ με όχι περισσότερα από τρία γκολ.

Επιλογή Λούτον vs Άρσεναλ: Under 3,5 γκολ @ 1,64

No comments:

Post a Comment