Friday 13 October 2023

Προγνωστικα Πορτογαλία — Σλοβακία

  

Η Πορτογαλία υποδέχεται τη Σλοβακία στο Ντραγκάο το βράδυ της Παρασκευής σε έναν αγώνα ντέρμπι του ομίλου J. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι πρώτη με 18 βαθμούς, ενώ η Σλοβακία είναι δεύτερη αφού πήρε 13 βαθμούς από τους έξι πρώτους αγώνες της.

Μια νίκη για τους γηπεδούχους θα τους επέτρεπε να εξασφαλίσουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα που σημαίνει ένα εισιτήριο για την τελική διοργάνωση. Οι Πορτογάλοι είχαν καλή αρχή και κατάφεραν να κερδίσουν και τα έξι παιχνίδια. Ο νέος προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρήκε τον τρόπο να εντάξει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην εθνική ομάδα.

Η διεθνής καριέρα του Ρονάλντο φαινόταν να έχει τελειώσει μετά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Μαρτίνεθ ξεκαθάρισε γρήγορα ότι ο 38χρονος είναι κομβικός στα σχέδιά του. Φαίνεται ότι ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση. Η Πορτογαλία κατάφερε να κερδίσει τη Βοσνία, το Λουξεμβούργο (εντός και εκτός έδρας), το Λιχτενστάιν, την Ισλανδία και τη Σλοβακία στο αντίστροφο παιχνίδι. Ο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του έχουν πετύχει 24 γκολ, ενώ κράτησαν ανέγγιχτα τα δικά τους δίχτυα.

Τα συνολικά 24 γκολ που πέτυχαν τους καθιστούν το καλύτερο επιθετικό έθνος στους ομίλους. Ο Μαρτίνεθ δεν έχει σημαντικούς παίκτες που λείπουν, αλλά ο Ραφαέλ Γκερέιρο και ο Ρικάρντο Χόρτα αποχώρησαν από το προπονητικό στρατόπεδο με μυϊκούς τραυματισμούς. Ο CR7 θα πρέπει να ηγείται της επίθεσης αφού έχασε τον τελευταίο αγώνα λόγω τιμωρίας. Είναι σε καλή φόρμα, με 10 γκολ και 5 ασίστ σε 8 ματς για την Αλ Νασρ. Ο Ρονάλντο θα προσπαθήσει να προσθέσει 123 γκολ στην εθνική ομάδα του.

Η Σλοβακία ξεκίνησε πολύ καλά την προκριαμτική φάση, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία στους πρώτους τέσσερις αγώνες. Οι άνδρες του Φραντσέσκο Καλτσόνα έπαιξαν αρχικά μία ισοπαλία χωρίς τέρματα με το Λουξεμβούργο, αλλά στη συνέχεια σημείωσαν τρεις συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας τη Βοσνία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Ωστόσο, γνώρισαν την πρώτη ήττα όταν αντιμετώπισαν την Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο. Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο οποίο και οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες, αλλά ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη διαφορά δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Κατά τη γνώμη μου, αυτή ήταν η κρίσιμη ήττα για τη Σλοβακία. Τώρα χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να τελειώσουν πρώτη. Τρεις μέρες αργότερα κέρδισε το Λιχτενστάιν με 3-0.

Οι παίκτες του Καλτσόνα έκαναν γρήγορο ξεκίνημα με τα τρία γκολ να μπαίνουν πριν από το 10ο λεπτό μέσω των Ντέιβιντ Χάνκο, Όντρεϊ Ντούντα και Ρόμπερτ Μακ. Το τελευταίο είναι όνομα κλειδί στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας. Ο Μακ παίζει για την Αυστραλιανή ομάδα Σίντνεϊ ΦΚ και δεν είναι πολύ διάσημος στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 16 γκολ για την εθνική ομάδα και θα προσπαθήσει να πλησιάσει τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών της χώρας Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος έχει 26 γκολ. Εκτός από τον Λούκας Χαρασλίν, ο προπονητής Καλτσόνα έχει στη διάθεσή του μια πλήρη ομάδα.

Πρόβλεψη Πορτογαλίας — Σλοβακίας στην bet365.gr:

Οι δύο εθνικές ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές σε διαφορετικές διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA και των προκριματικών του UEFA EURO. Σύμφωνα με τις προσδοκίες, η Πορτογαλία έχει κυριαρχήσει με αήττητο ρεκόρ. Τον περασμένο μήνα η Πορτογαλία κατάφερε να κερδίσει τη Σλοβακία στη Μπρατισλάβα. Ο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του έδειξαν ποιος είναι το Αφεντικό στο όμιλο. Θα είναι πολύ πιο εύκολο τώρα, με την υποστήριξη των πιστών οπαδών τους. Περιμένω να κερδίσει ξανά η Πορτογαλία, αυτή τη φορά ψηλότερα.

Πορτογαλία vs Σλοβακία Επιλογή: Πορτογαλία -1,5 AH @ 1,72

No comments:

Post a Comment