Friday 20 October 2023

Προγνωστικά Λίβερπουλ — Έβερτον

 

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον στο Άνφιλντ το μεσημέρι του Σαββάτου στο πρώτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ της σεζόν. Ως συνήθως, θα ξεκινήσω την προεπισκόπηση μου με μερικές ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, Μέρσεϊσαϊντ είναι το όνομα του ποταμού που χωρίζει την πόλη. Ο αγώνας είχε αναφερθεί ως το “ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ” σε τουλάχιστον μία εθνική εφημερίδα το 1955. Παραδοσιακά, το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ αναφερόταν ως “Φιλικό Ντέρμπι” λόγω του μεγάλου αριθμού οικογενειών που έχουν και κόκκινους (Λίβερπουλ) και Μπλε (Έβερτον) οπαδούς.

Ωστόσο, το λεγόμενο «Φιλικό Ντέρμπι» έχει δει περισσότερες κόκκινες κάρτες (21) από οποιαδήποτε άλλο στην ιστορία της Premier League. Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ και ο πρώην αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Νέβιλ, είδαν δύο φορές κόκκινη σε αυτό το ζευγάρι.

Η Λίβερπουλ έχει καλύτερο ρεκόρ H2H στα στατιστικά, έχει χάσει μόνο μία φορά στα τελευταία 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ έχει τελειώσει 0-0 πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στην ιστορία της Premier League — 12 φορές.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς μετά τις πρώτες 8 αναμετρήσεις. Οι Κόκκινοι απέχουν τρεις βαθμούς από τους συμπρωταγωνιστές Τότεναμ και Άρσεναλ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει έναν περισσότερο. Οι δύο τελευταίοι αγώνες ήταν εξαιρετικά απογοητευτικοί για τους γηπεδούχους καθώς έχασαν πέντε από τους πιθανούς έξι βαθμούς. Η ιστορία ξεκίνησε κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο. Η Λίβερπουλ έχασε με 2-1, αλλά κυρίως χάρη σε ένα μεγάλο λάθος των διαιτητών.

Ο Λουίς Ντίαζ πέτυχε ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, αλλά οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ήταν στην πραγματικότητα εντός παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, για πρώτη φορά στην ιστορία του VAR, ο αγώνας συνεχίστηκε με οφσάιντ ως τελική απόφαση. Το χειρότερο, ο Κέρτις Τζόουνς και ο Ντιόγκο Ζότα αποβλήθηκαν, ο Κόντι Χάκπο τραυματίστηκε στο γόνατο, ο Τζόελ Ματίπ σημείωσε αυτογκόλ βαθιά μέσα στις καθυστερήσεις και η Λίβερπουλ έχασε τον αγώνα.

Πριν από τη διεθνή ανάπαυλα, οι Κόκκινοι έμειναν ισόπαλοι με 2-2 με την Μπράϊτον. Η Λίβερπουλ είχε προβάδισμα 2-1 μετά το πρώτο ημίχρονο χάρη στα δύο τέρματα του Σαλάχ, αλλά ο Κλοπ πρέπει να είναι ευχαριστημένος με έναν βαθμό στο Αμεξ γιατί οι Γλάροι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες στο τελείωμα.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει τραυματίες και ανησυχίες με τιμωρία ενόψει του αγώνα. Ο Κέρτις Τζόουνς θα εκτίσει τον δεύτερο αποκλεισμό των τριών αγώνων, ενώ ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε στον ώμο ενώ βρισκόταν σε διεθνή καθήκοντα με τη Σκωτία. Τρεις ακόμη παίκτες — οι Κόντι Χάκπο, Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάιτσετιτς παλεύουν με τραυματισμούς.

Η Έβερτον είχε εμπλακεί στη μάχη του υποβιβασμού την περασμένη σεζόν. Τα κακά αποτελέσματα ήταν ο κύριος λόγος για την απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ ο πρώην προπονητής της Μπέρνλι, Σον Ντάιτς, ανέλαβε την ομάδα.

Η Έβερτον παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία, έτσι ο Ντάιτς συνέχισε ως επικεφαλής τεχνικός. Η πραγματική σεζόν ξεκίνησε επίσης φτωχά, υπέστησαν τέσσερις ήττες στους πέντε πρώτους αγώνες της νέας σεζόν. Ωστόσο, τα τελευταία αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο νίκες στα τρία τελευταία ματς στην Premier League. Πρώτα κέρδισε 3-1 την Μπρέντφορντ, μετά έχασε από τη Λούτον Τάουν, ενώ πριν από τη διεθνή ανάπαυλα εξασφάλισε τη νίκη με 3-0 επί της Μπόρνμουθ.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλύτερο τώρα, ενώ η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι μεγαλύτερη. Καλά νέα υπάρχουν για τον Σον Ντάιτς καθώς ο Ιντρισά Γκεγέ συμμετείχε στον αγώνα της Σενεγάλης με το Καμερούν. Αρχικά ονομάστηκε στην αρχική ενδεκάδα για τον αγώνα με την Μπόρνμουθ, αλλά αποσύρθηκε αφού υπέστη τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Ωστόσο, οι Ντέλε Άλι, Σέιμους Κόουλμαν και Αντρέ Γκόμες παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ — Έβερτον:

Περιμένω και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ έχει τέλειο εντός έδρας ρεκόρ, τρεις νίκες σε τρεις εντός έδρας αγώνες, σκοράροντας τρία γκολ σε κάθε περίπτωση. Όμως η απώλεια του αριστερού μπακ Άντι Ρόμπερτσον μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Η Έβερτον, εν τω μεταξύ, έχει σκοράρει επτά γκολ στα τρία τελευταία ματς και ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν είναι ικανός να κερδίσει την άμυνα των Κόκκινων. Το χειρότερο είναι ότι η Λίβερπουλ έχει κρατήσει μόνο μία φορά την εστία της ανέπαφη σε οκτώ αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Λίβερπουλ vs Έβερτον Pick: Και οι δύο ομάδες να σκοράρουν — Ναι @ 1,64

No comments:

Post a Comment