Monday 2 October 2023

Προγνωστικα Champions League

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Γαλατασαράι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Γαλατασαράι στο Ολντ Τράφορντ το βράδυ της Τρίτης. Και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους πρώτους αγώνες του ομίλου Α και ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα θα μπορούσε επιπλέον να περιπλέξει τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι γνώρισαν την ήττα με 4–3 από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Έρικ τεν Χαγκ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, η Γιουνάιτεντ υπέστη τέσσερις ήττες στους πρώτους επτά αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας από Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον, Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και οι οπαδοί τους είναι απογοητευμένοι.

Ο Τεν Χαγκ έχει επιμείνει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται σε κρίση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται πολύ μια νίκη. Μια άλλη ήττα θα μπορούσε να προκαλέσει την αλλαγή του.

Το χειρότερο, ο Ολλανδός έχει μεγάλα προβλήματα τραυματισμών, ιδιαίτερα στην άμυνα. Οι Άαρον Γουάν-Μπισάκα, Λουκ Σο, Λισάντρο Μαρτίνες, Τιρέλ Μαλάσια, Κόμπι Μέινου και Αμάντ Τραορέ παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σέρχιο Ρεγκιλόν θεωρείται αμφίβολος. Ο Τζέιντον Σάντσο παραμένει εκτός, με τον επιθετικό να μην προπονείται με την πρώτη ομάδα λόγω της σύγκρουσής του με τον Τεν Χαγκ. Το θετικό είναι ότι ο Άντονι είναι και πάλι στην ομάδα και θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτό το ματς.

Η Γαλατασαράι έκανε έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα με την Κοπεγχάγη στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ ξεκίνησε πολύ δυνατά, κυριάρχησε στην κατοχή και επιτέθηκε έντονα μπροστά στους πιστούς οπαδούς της.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Τουρκίας έπεσαν πίσω στο εκπληκτικό χτύπημα του Μοχάμεντ Ελιουνούσι προτού ο Ντιόγκο Γκονκάλβες διπλασιάσει το έλλειμμά τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, μια κόκκινη κάρτα για τον Ιλίας Γέλερτ της Κοπεγχάγη άλλαξε την ορμή του αγώνα. Η Γαλατασαράι σκόραρε δύο φορές από το 86ο λεπτό για να σώσει την ισοπαλία 2-2. Ο Σασά Μποέ και ο Τετέ πέτυχαν τα γκολ που κέρδισαν στη Γαλατασαράι έναν απίθανο βαθμό. Οι οπαδοί των γηπεδούχων βρίσκονταν σε παραλήρημα, ωστόσο αυτό δεν ήταν ένα ονειρεμένο ξεκίνημα στην εκστρατεία του Champions League για τους Τούρκους.

Το να παίρνεις εντός έδρας ισοπαλία με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου. Ο Μπουρούκ έχει έτοιμους τους περισσότερους παίκτες του, αλλά ο Καζιμτζάν Καράτας παραμένει εκτός έδρας λόγω τραυματισμού, ενώ ο Χακίμ Ζιγέχ θεωρείται αμφίβολος. Ο τελευταίος μπόρεσε να προπονηθεί μόνο το πρωί της Κυριακής. Εάν ο Ζιγέχ αποτύχει να συνέλθει εγκαίρως για αυτόν τον αγώνα, τότε ο Ζάχα θα μπορούσε να ξεκινήσει εναντίον της πρώην ομάδας του.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — Γαλατασαράι

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Τεν Χαγκ χρειάζεται πολύ τη νίκη και είμαι σίγουρος ότι θα επιτεθούν από το πρώτο λεπτό. Όμως η Γαλατασαράι έχει και καλούς επιθετικούς, θα προσπαθήσει να αναστατώσει τους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Μάουρο Ικάρντι θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής για τους φιλοξενούμενους, με την υποστήριξη των Ντριές Μέρτενς και Κερέμ Ακτούρκογλου. Ο πρώην επιθετικός της Ίντερ και της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, σημειώνοντας 10 γκολ σε 12 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Περιμένω και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στο Ολντ Τράφορντ.

Επιλογή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Γαλατασαράι: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες — Ναι @ 1,76

Νάπολι εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης

Η Νάπολι θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πιο ενδιαφέρον ματς αυτού του γύρου του Champions League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο στάδιο Μαραντόνατης Νάπολης. Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν, αλλά κατάφεραν να καταγράψουν τη νίκη με 4:0 επί της Λέτσε στη Serie A το Σαββατοκύριακο.

Οι Βεζούβιοι βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα τα παρατήσουν εύκολα. Το ευρωπαϊκό ξεκίνημα ήταν επιτυχημένο, κέρδισε με 2–1 την Μπράγκα στο πρώτο παιχνίδι του Champions League. Δεν ήταν εύκολη νίκη, η Μπράγκα ισοφάρισε ουσιαστικά στο 84ο λεπτό του αγώνα, αλλά ένα αυτογκόλ από τον Σίκου Νιακάτε στο 88ο λεπτό επέτρεψε στη Νάπολι να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της σεζόν 2023/24 με τρεις βαθμούς.

Οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν το αποτέλεσμα της περασμένης σεζόν όταν έφτασαν στα προημιτελικά. Απλά να αναφέρω, αυτή είναι η καλύτερη επίδοσή τους στην διοργάνωση. Αλλά ο προπονητής Ρουντί Γκαρσιά έχει μεγάλα προβλήματα τραυματισμών ενόψει αυτής της σύγκρουσης.

Είναι χωρίς τρεις παίκτες της πρώτης ομάδας, με τους Χουάν Ζεσούς, Αμίρ Ραχμάνι και Πιερλουίτζι Γκολίνι στα πλάγια. Οι απουσίες της τριάδας είναι τεράστιο μειονέκτημα. Το χειρότερο, ο ήρωας της περσινής σεζόν Κβαρατσχέλια είναι εκτός φόρμας, ενώ ο Βίκτορ Όσιμεν δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους υπεύθυνους του συλλόγου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε την εκστρατεία του Champions League με μια στενή, αλλά σημαντική νίκη, απέναντι στον σύλλογο της Bundesliga, Ουνιόν Βερολίνου. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά οι Μαδριλένοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη νίκη χάρη στον Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ο πρώην παίκτης της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει εντυπωσιακές εμφανίσεις, τόσο στη La Liga όσο και στο Champions League.

Ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι κάνει εξαιρετική δουλειά και οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι. Πολλοί ειδικοί ήταν καχύποπτοι για τις εμφανίσεις της ομάδας μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά. Ωστόσο, η Ρεάλ έχει μόλις μία ήττα, η οποία ήρθε εκτός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατά τα άλλα οι φιλοξενούμενοι έχουν κερδίσει κάθε αγώνα, συμπεριλαμβανομένων επτά στη La Liga, με συνολικά 21 βαθμούς να τους αφήνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τα δύο τελευταία θύματα της, ήταν η Λας Πάλμας και η Χιρόνα. Οι άντρες του Αντσελότι έχουν πετύχει πέντε γκολ και κράτησαν δύο ανέπαφες εστίες. Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή αυτή τη στιγμή και θα είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους. Φυσικά, υπάρχουν και κάποια άσχημα νέα, τέσσερις παίκτες μένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού — οι Έντερ Μιλιτάο, Τιμπό Κουρτουά, Άρντα Γκιουλέρ και Ντέιβιντ Αλάμπα.

Πρόβλεψη Νάπολι — Ρεάλ Μαδρίτης:

Η Νάπολι θα προσπαθήσει να κερδίσει καθώς παίζει μπροστά στους πιστούς οπαδούς της. Το πλεονέκτημα έδρας δεν πρέπει να υποτιμάται, αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι αρκετό. Η Νάπολι αντιμετώπισε τελευταία φορά τη Ρεάλ στη φάση των 16 τη σεζόν 2016–17, με την Ισπανική ομάδα να κερδίζει 3-1 εντός και εκτός έδρας.

Γενικά, οι φιλοξενούμενοι είναι επιτυχημένοι απέναντι σε Ιταλική αντίπαλο — στην πραγματικότητα έχουν κερδίσει κάθε έναν από τους τελευταίους οκτώ αγώνες τους εναντίον ομάδων από τη Serie A. Επιπλέον, έχουν κερδίσει σε 14 από τους τελευταίους 15 αγώνες τους εναντίον Ιταλικών ομάδων. Περιμένω να συνεχιστεί η κυριαρχία.

Νάπολι vs Ρεάλ Μαδρίτης Επιλογή: Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει @ 2,50

No comments:

Post a Comment