Monday 16 October 2023

Προγνωστικα Αγγλία vs Ιταλία

 

Η Αγγλία υποδέχεται την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ σε έναν κομβικό αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 στον όμιλο Γ το βράδυ της Τρίτης. Τα Τρία Λιοντάρια είναι πρωτοπόροι στον όμιλο με 13 βαθμούς και είναι κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου τους για τη Γερμανία.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετρούν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία μετά τα πέντε ματς, ενώ Ιταλία και Ουκρανία μοιράζονται τη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς. Το κλίμα στην εθνική Αγγλική ομάδα είναι πολύ καλό, ενώ η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή. Ωστόσο, το προβάδισμα τριών πόντων δεν εγγυάται τίποτα και γι’ αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό.

Η Αγγλία κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας την Ουκρανία και τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και την Ιταλία και τη Μάλτα ως φιλοξενούμενοι, ενώ μοιράστηκε τους βαθμούς με την Ουκρανία εκτός έδρας. Τα Τρία Λιοντάρια έχουν πετύχει 16 γκολ στα προκριματικά και βρίσκονται ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές ομάδες.

Επιπλέον, δεν έχουν χάσει αγώνα σε αυτή τη φάση από τον Οκτώβριο του 2019, όταν γνώρισαν την ήττα 2-1 από την Τσεχία στην Πράγα. Η Αγγλία είναι φαβορί σε αυτή τη σύγκρουση, ιδιαίτερα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας. Τα Τρία Λιοντάρια βρίσκονται σε ένα υπέροχο σερί 12 νικών στα προκριματικά του Euro εντός έδρας, διατηρώντας το μηδέν σε 10 από αυτούς τους αγώνες.

Ο Σάουθγκεϊτ έχει σχεδόν όλους τους παίκτες διαθέσιμους για αυτή τη σύγκρουση, μόνο ο εξτρέμ της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα, είναι εκτός δράσης με τραυματισμό στον μηριαίο. Η απουσία του είναι σίγουρα πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι ο Σάουθγκεϊτ θα βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.

Πιο ανάγκη για βαθμούς η Ιταλία

Η Ιταλία μοιράζεται τη δεύτερη θέση με την Ουκρανία καθώς και οι δύο ομάδες έχουν 10 βαθμούς. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο αγώνας είναι κρίσιμος για τους Ατζούρι. Μια ήττα εδώ σημαίνει ότι θα χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στο EURO 2024. Ο Ιταλός προπονητής Λουτσιάνο Σπαλέτι θα προσπαθήσει να αναστατώσει τους γηπεδούχους, αλλά δεν θα είναι εύκολο, όπως φαίνεται από τις πιθανότητες στις στοιχηματικες εταιριες στην Ελλαδα.

Παρόλα αυτά, οι αριθμοί του είναι σταθεροί — δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία ματς. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Σπαλέτι αντικατέστησε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι που έφυγε από την Ιταλία το καλοκαίρι για να γίνει ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας. Οι Ατζούρι έμειναν ισόπαλοι 1-1 στα Σκόπια, ενώ κατάφεραν να κερδίσουν εντός έδρας την Ουκρανία και τη Μάλτα.

Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη των παικτών είναι υψηλότερη μετά τις τελευταίες νίκες, αλλά η ατμόσφαιρα στην εθνική ομάδα απέχει πολύ από το να είναι ιδανική. Ο λόγος είναι η σύνδεση με παράνομες δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών ορισμένων παικτών. Ως αποτέλεσμα, ο Σάντρο Τονάλι της Νίουκατσλ και ο Νικολό Ζανιόλο της Άστον Βίλλα έχουν εγκαταλείψει το στρατόπεδο της Ιταλίας αφού τους είπαν ότι και οι δύο εμπλέκονται σε έρευνα από τους Ιταλούς εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι παίκτες δεν ήταν στην κατάλληλη «συνθήκη» για να συμμετάσχουν στα επερχόμενα προκριματικά του Euro 2024. Ο Νικολό Φατζόλι της Γιουβέντους είναι επίσης υπό έρευνα, αλλά δεν κλήθηκε ούτως ή άλλως. Ο 22χρονος Φατζόλι φέρεται να χρησιμοποίησε διάφορες ταυτότητες για να στοιχηματίσει σε παράνομες ιστοσελίδες. Επιπλέον, οι Φεντερίκο Κιέζα, Ιβάν Πρόβεντελ και Ματία Τζακάνι μένουν εκτός λόγω τραυματισμού.

Πρόβλεψη Αγγλία vs Ιταλία

Η Αγγλία είναι μεγάλο φαβορί σε αυτό το ματς. Οι άνδρες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρίσκονται σε καλή φόρμα, έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία μετά από πέντε αγώνες. Φυσικά δεν πρέπει να υποτιμάται το πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, ο βασικός λόγος για την επιλογή μου είναι η σύνδεση με την πραγματική κατάσταση στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Όπως έγραψα ήδη παραπάνω, ο Τονάλι και ο Ζανιόλο αποχώρησαν από την ομάδα αφού ενημερώθηκαν ότι και οι δύο εμπλέκονται σε έρευνα από τους Ιταλούς εισαγγελείς. Ο Φατζόλι βρίσκεται επίσης υπό έρευνα. Η Αγγλία πρέπει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Ιταλίας.

Αγγλία vs Ιταλία Επιλογή: Η Αγγλία θα κερδίσει @ 1,64

No comments:

Post a Comment