Tuesday 24 October 2023

Νιούκαστλ — Μπορούσια Ντόρτμουντ προγνωστικα

 

Η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει την πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες καθώς ο όμιλος είναι επίσης γνωστός ως «Group of Death» λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μίλαν είναι οι δύο υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Οι γηπεδούχοι έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία μετά τους δύο πρώτους γύρους. Πρώτα έπαιξαν μία ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Σαν Σίρο, ενώ στον δεύτερο γύρο κατέστρεψε την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας — συμπεριλαμβανομένου του σούπερ σταρ Κίλιαν Μπαπέ — ήρθαν στην Αγγλία ως φαβορί, αλλά έφυγαν από το γήπεδο βαριά ηττημένοι, παρά το γεγονός ότι ήταν φαβορί στις στοιχηματικες εταιριες στην Ελλαδα.

Ο Μιγκέλ Αλμιρόν έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους μετά από 17 λεπτά, ενώ ο Νταν Μπερν διπλασίασε το προβάδισμα στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν πολύ διαφορετικό.

Ο Σον Λόνγκσταφ διεύρυνε το πλεονέκτημά σε τρία στο 50ο λεπτό. Η Παρί Σεν Ζερμέν μείωσε με τον Λικά Ερναντέζ στο 56ο λεπτό, αλλά ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός Φάμπιαν Σερ σκόραρε το τέταρτο στις καθυστερήσεις καθώς εκτέλεσε ένα εκπληκτικό σουτ, από την άκρη της μεγάλης περιοχής στην επάνω γωνία.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι πολύ υψηλή αυτή τη στιγμή και θα επιτεθούν δυνατά στην Μπορούσια από το πρώτο σφύριγμα. Ο Χάου παραμένει χωρίς τους Σβεν Μπότμαν, Χάρβεϊ Μπαρνς και Τζο Γουίλοκ λόγω τραυματισμών, αλλά δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα καθώς έχει μεγάλο ρόστερ. Ο Σάντρο Τονάλι αντιμετωπίζει μακρά αποκλεισμό για στοιχηματικά αδικήματα, αν και ο Ιταλός παραμένει διαθέσιμος για επιλογή αυτή τη στιγμή.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται στον πάτο του ομίλου με μόλις έναν βαθμό. Ηττήθηκε με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια έμεινε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Μίλαν εντός έδρας. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν πετύχει ακόμη γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν.

Οι άντρες του προπονητή Έντιν Τέρζιτς παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι αποτελεσματικοί. Η Μπορούσια έχει επιχειρήσει στην πραγματικότητα 14 περισσότερα σουτ από τη Νιούκαστλ μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι αντίπαλοι της έχουν σημειώσει τέσσερα γκολ και έχουν συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τέρζιτς πρέπει να βελτιώσει την επίθεση, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αν κάτι μπορούσε να αξιολογηθεί ως θετικό αυτό είναι η εγχώρια φόρμα. Η Ντόρτμουντ κέρδισε τα τέσσερα τελευταία ματς στην Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας των Βόλφσμπουργκ, Χόφενχαϊμ, Ουνιόν Βερολίνου και Βέρντερ Βρέμης.

Ο προπονητής είναι σίγουρα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, αλλά όχι με την αποτελεσματικότητα. Και κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα. Κανένας παίκτης δεν έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από τον Τζούλιαν Μπραντ στους δύο πρώτους αγώνες του Champions League — συνολικά οκτώ. Δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει σε γκολ κανένα από αυτά. Ο Νίκλας Φύλκρουγκ πιθανότατα θα ηγηθεί της επίθεσης και θα προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο γκολ στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ θα πιέσει επίσης για να ξεκινήσει μπροστά. Οι περισσότεροι παίκτες είναι έτοιμοι για αυτό το ματς, αλλά οι Ματέου Μόρεϊ, Γιουσούφα Μουκόκο και Τζούλιαν Ντουράνβιλ θα χάσουν το ταξίδι στην Αγγλία λόγω τραυματισμού.

Πρόβλεψη Νιούκαστλ — Μπορούσια Ντόρτμουντ:

Μόλις πριν από δύο χρόνια η Νιούκαστλ είχε εμπλακεί βαθιά στη μάχη του υποβιβασμού στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι Ανθρακωρύχοι δεν έχουν κερδίσει ένα σημαντικό τρόπαιο για 68 χρόνια, από τη νίκη τους στο Κύπελλο Αγγλίας το 1955. Ο τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος κατακτήθηκε το 1927. Όμως όλα είχαν αλλάξει μετά την εξαγορά από το Σαουδικό Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Οι νέοι ιδιοκτήτες είχαν φέρει πολλούς νέους παίκτες και οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες. Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι πολύ υψηλή μετά τη νίκη του περασμένου γύρου επί της Γάλλων της Παρί. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχασε τους τελευταίους 6 εκτός έδρας αγώνες της από Αγγλική αντίπαλο σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν έχουν σκοράρει ακόμη γκολ στο Champions League και νομίζω ότι θα χάσουν εδώ.

Επιλογή Νιούκαστλ vs Ντόρτμουντ: Νίκη γηπεδούχου @ 1,67

No comments:

Post a Comment