Saturday 28 October 2023

Προγνωστικα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι

 

Το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη «ντέρμπι του Μάντσεστερ». Αυτό είναι ένα ντέρμπι με μεγάλη παράδοση καθώς η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 12 Νοεμβρίου 1881.

Η Γουέστ Γκόρτον — που αργότερα θα γινόταν Μάντσεστερ Σίτι — φιλοξένησε την Νιούτον Χιθ — αοποία αργότερα θα γίνει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιχνίδι έληξε 3-0 υπέρ της Γιουναϊτεντ.

Εκείνη την εποχή, οι σύλλογοι ήταν μόνο δύο από τις πολλές νεοσύστατες ομάδες στην περιοχή του Μάντσεστερ και το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Η πρώτη συνάντηση πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων έγινε τη σεζόν 1894/95, όταν η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 2-5.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των συλλόγων που έλαβε χώρα στο υψηλότερο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου έγινε τον Δεκέμβριο του 1906, μια νίκη 3-0 της Σίτι σε έναν αγώνα της πρώτης κατηγορίας.

Τώρα για το σημερινό ντέρμπι. Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατευθύνονται στο ντέρμπι γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά τις συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν τις Μπρέντφορντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αμφότερες με 2-1, σε χαμηλή απόδοση στην bet365.gr.

Στο μεσοβδόμαδο συνέχισαν την νικηφόρα σειρά κερδίζοντας τη δανική ομάδα Κοπεγχάγη στο Champions League. Ο Ντιόγκο Νταλότ ήταν ο ήρωας κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον πιο πρόσφατο αγώνα τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ δύο αμυντικοί ήταν το κλειδί για την επιτυχία κόντρα στους πρωταθλητές Δανίας — η κεφαλιά του Χάρι Μαγκουάιρ στο δεύτερο ημίχρονο και η απόκρουση του πέναλτι από τον Αντρέ Ονάνα στις καθυστερήσεις.

Ο προπονητής Έρικ τεν Χαγκ δεν βρίσκεται πλέον υπό πίεση και η ατμόσφαιρα στην ομάδα βελτιώνεται. Μερικοί από τους τραυματίες παίκτες αναρρώνουν, αλλά οι Λισάντρο Μαρτίνες, Λουκ Σο, Αμάντ Τραορέ και Τιρέλ Μαλάσια παραμένουν μακροχρόνια απόντες. Ο Τζέιντον Σάντσο παραμένει εκτός λόγω απόφασης του προπονητή. Ο Κασεμίρο και ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα βρίσκονται στα πρόθυρα της επιστροφής.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι επίσης σε νικηφόρο σερί — κέρδισε την Μπράιτον με 2-1 το περασμένο Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια νίκησε 3-1 τη Γιουνγκ Μπόις στο Champions League την Τετάρτη.

Οι νίκες είναι πολύ σημαντικές για την αυτοπεποίθηση των παικτών. Όπως ίσως γνωρίζετε, οι Πολίτες είχαν υποστεί τρεις σερί ήττες την τελευταία περίοδο, κάτι πολύ άγνωστο για τον καλύτερο Ευρωπαίο προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο — η άμυνα πρέπει να βελτιωθεί. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει παίξει τώρα έξι αγώνες χωρίς να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τρεις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην εποχή του Γκουαρδιόλα.

Ο Ισπανός έχει έναν τραυματισμό και μια αποβολή ενόψει αυτού του αγώνα. Ο αμυντικός Ακάντζι αποβλήθηκε για δύο κάρτες εναντίον της Μπράιτον και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι το μόνο άλλο όνομα στη λίστα των απόντων, καθώς εξακολουθεί να αναρρώνει από τον τραυματισμό του μηριαίου.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Μάντσεστερ Σίτι:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε σερί τριών νικών και η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή. Ωστόσο, υπήρχε ένα στοιχείο τύχης σε κάθε μία από αυτές τις τρεις νίκες. Ο Γκουαρδιόλα δεν θα επιτρέψει καμία χαλάρωση, οι παίκτες του πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ο Χάαλαντ σκόραρε δύο φορές εναντίον της Γιουνγκ Μπόις την Τετάρτη και φαίνεται ότι βρήκε ξανά τη φόρμα του. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Μάντσεστερ Σίτι Επιλογή: Η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει @ 1,70 στην Bet365.gr

No comments:

Post a Comment