Wednesday 4 October 2023

Προγνωστικα Europa League

 

Προεπισκόπηση Λίβερπουλ vs Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ

Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη βελγική Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ στο Άνφιλντ για μια αναμέτρηση για το Europa League το βράδυ της Πέμπτης.

Οι Κόκκινοι είναι αυτή τη στιγμή πρώτοι στον όμιλο E αφού κέρδισαν την ΛΑΣΚ Λιντς στον πρώτο γύρο, ενώ η Ουνιόν έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Τουλούζ. Η Λίβερπουλ είναι μεγάλο φαβορί σε αυτό το ματς, αλλά η ατμόσφαιρα στον σύλλογο δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Οι άνδρες του Γιούργκεν Κλοπ γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα από την Τότεναμ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όχι επειδή έπαιξαν άσχημα, αλλά από ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος του διαιτητή. Ο Λουίς Ντίαζ πέτυχε το πρώτο γκολ, αλλά η αρχική απόφαση ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Ωστόσο, οι επαναλήψεις έδειξαν ότι ήταν πραγματικά εντός. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής και ο διαιτητής του VAR δεν αντέδρασαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και ο αγώνας συνεχίστηκε με οφσάιντ ως τελική απόφαση.

Επιπλέον, οι Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγκο Τζότα αποβλήθηκαν και η Λίβερπουλ έχασε τον αγώνα. Επιπλέον, ο Κόντι Χάκπο υπέστη τραυματισμό στο γόνατο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Στο περιθώριο βρίσκονται επίσης οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Στέφαν Μπάιτσετς. Ο Κλοπ αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, οπότε οι αναπληρωματικοί θα έχουν την ευκαιρία να εντυπωσιάσουν. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει μόλις αναρρώσει από έναν τραυματισμό στον μηριαίο και χρειάζεται χρόνο παιχνιδιού.

Για την έκπληξη η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ

Η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, είναι μεταξύ των πιο επιτυχημένων συλλόγων στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου. Κέρδισε έντεκα βελγικά πρωταθλήματα μεταξύ 1904 και 1935, αλλά έπεσαν σε παρακμή μετά τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία το 1973. Ο σύλλογος ήταν παραδοσιακά δημοφιλής στις κοινότητες της εργατικής τάξης των νότιων Βρυξελλών.

Στις 13 Μαρτίου 2021, αφού νίκησε τους τοπικούς αντιπάλους, την Μόλενμπεκ, η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ προβιβάστηκε ξανά στην βελγική Πρώτη Κατηγορία, σημειώνοντας την πρώτη της εμφάνιση στο ποδόσφαιρο της κορυφαίας κατηγορίας μετά από 48 χρόνια. Την επόμενη χρονιά, τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος της κανονικής περιόδου, ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του Βελγίου που το έκανε τη σεζόν μετά την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Η Ουνιόν θα τερματίσει δεύτερη στα play off των πρωταθλητών, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, και αφού αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, έφτασε στα προημιτελικά του Europa League. Θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τη φάση νοκ-άουτ για άλλη μια φορά φέτος, έχασαν μάλιστα δύο βαθμούς στον πρώτο γύρο. Έμεινεεντός έδρας στην ισοπαλία με 1-1 με την Τουλούζ, με τον Μοχάμεντ Αμούρα να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του σε τρία παιχνίδια.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή καθώς κέρδισαν τα τρία τελευταία ματς. Η Ουνιόν κέρδισε τους Σερκλ Μπρυζ, Μόλενμπεκ και Σαρλερουά, σημειώνοντας 8 γκολ. Ο προπονητής Αλεξάντερ Μπλέσιν έχει σχεδόν όλους τους παίκτες διαθέσιμους, μόνο ο επιθετικός Ντένις Έκερτ είναι αμφίβολος. Ο Ισπανός έχει σκοράρει επτά γκολ σε οκτώ εμφανίσεις μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν και είναι σίγουρα ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, ο δανεικός της Μπόκα Τζούνιορς, Κέβιν Μακ Άλιστερ, αναμένεται να ξεκινήσει στην άμυνα. Είναι αδερφός του μέσου της Λίβερπουλ, Αλέξις Μακ Άλιστερ.

Πρόβλεψη Λίβερπουλ vs Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ:

Περιμένω ένα αποτελεσματικό ματς στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ πιθανότατα θα ξεκινήσει με τον Νούνιες στην επίθεση και λατρεύει αυτόν τον ανταγωνισμό. Ο διεθνής της Ουρουγουάης συμμετείχε άμεσα σε οκτώ γκολ (σημείωσε έξι και δύο ασίστ) σε ισάριθμα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ντιόγκο Ζότα αναμένεται επίσης να ξεκινήσει λόγω της εγχώριας τιμωρίας του, οπότε ο Κλοπ θα έχει αρκετή επιθετική δύναμη. Η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ είναι σε καλή φόρμα, κέρδισε τα τρία τελευταία ματς και η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλή. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, περιμένω τουλάχιστον τέσσερα γκολ στο Άνφιλντ.

Liverpool vs Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ Pick: Over 3,5 γκολ @ 2,00

Προεπισκόπηση Ρόμα vs Σερβέτ

Η Ρόμα ξεκίνησε την εκστρατεία της στο Γιουρόπα Λιγκ με μια εκτός έδρας νίκη με 21 επί της Σερίφ Τιρασπόλ. Η Ιταλική ομάδα μοιράζεται την πρώτη θέση στον όμιλο με τη Σλάβια Πράγας, ενώ οι Σερβέτ και Σερίφ είναι άποντες.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πέντε αγώνες που θα διεξαχθούν και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Οι Ρωμαίοι δεν ξεκίνησαν τη σεζόν σύμφωνα με τις προσδοκίες. Έχουν συγκεντρώσει οκτώ βαθμούς από τους πρώτους επτά γύρους και αυτό είναι ένα από τα χειρότερα ξεκίνημά τους στη νέα χιλιετία.

Ο προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο νιώθει μεγάλη πίεση, ωστόσο οι αδερφοί Φρίντκιν εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Ο Μουρίνιο κέρδισε το Europa Conference League το 2022 και έφτασε στον τελικό του Europa League αυτή τη σεζόν και δεν θα μπορούσε να απολυθεί τόσο απλά.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά θετικά σημεία — η Ρόμα κατάφερε να κερδίσει τη Φροζινόνε με 2-0 την Κυριακή. Οι παίκτες έδωσαν το μάξιμουμ σε εκείνο το ματς, οπότε ο Μουρίνιο αναγκάζεται να ξεκουράσει μερικούς από αυτούς. Ο Ρενάτο Σάντσες τραυματίστηκε και θα παραλείψει αυτό το ματς. Η κατάσταση στην άμυνα φαίνεται κρίσιμη, με τους Σμόλινγκ, Γιορέντε και Κουμπούλα να λείπουν.

Η Σερβέτ έχασε με 2-0 από τη Σλάβια Πράγας στον πρώτο γύρο και μια άλλη ήττα πιθανότατα θα περιπλέξει τις πιθανότητές της να φτάσει στη φάση των νοκ-άουτ. Αλλά η απόκτηση ενός θετικού αποτελέσματος στο στάδιο Ολίμπικο δεν είναι εύκολη. Όχι επειδή η Ρόμα είναι πολύ δυνατή, αλλά επειδή η Σερβέτ έχει μόλις μία νίκη στους έξι τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιπλέον, ο ελβετικός σύλλογος βρίσκεται μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων στη φάση των ομίλων της Ευρώπης και φαίνεται ότι κάποιοι από τους παίκτες είναι κουρασμένοι λόγω του φορτωμένου προγράμματος. Αλλά υπάρχει μια θετική στιγμή καθώς τερμάτισε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη το Σαββατοκύριακο. Κατάφεραν να κερδίσουν τη Λωζάνη με 2-1 και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλύτερη πλέον. Η Λωζάνη είχε πλεονέκτημα ενός γκολ μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Μίροσλαβ Στεβάνοβιτς και Ντέρεκ Κουτέσα έβγαλαν το αποτέλεσμα.

Ο Ρενέ Βάιλερ έχει δύο τραυματίες καθώς ο Αλεξάντερ Λινγκ και ο Τέο Μάγκνιν είναι εκτός έδρας. Ο βασικός Στεβάνοβιτς είναι έτοιμος και πολλά πράγματα εξαρτώνται από την έμπνευσή του. Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα έχοντας σκοράρει στα δύο τελευταία ματς.

Πρόβλεψη Ρόμα εναντίον Σερβέτ:

Η Ρόμα έχει μόλις τρεις νίκες από τους οκτώ πρώτους αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις και οι οπαδοί δεν είναι ικανοποιημένοι. Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να καταπιούν κάποιες από τις ήττες, όπως αυτή από τη Τζένοα (1-4). Η κατάσταση τραυματισμών είναι επίσης πρόβλημα, ιδιαίτερα στην άμυνα. Ο Ντιέγκο Γιορέντε είναι το τελευταίο θύμα τραυματισμού. Με τον Σμόλινγκ και τον Κουμπούλα να βρίσκονται ήδη στο περιθώριο, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Μουρίνιο. Οι φιλοξενούμενοι είναι σταθεροί και δεν τους βλέπω να χάνουν εύκολα.

Ρόμα vs Σερβέτ Επιλογή: Σερβέτ +2,5 AH @ 1,60

No comments:

Post a Comment