Sunday 15 October 2023

Προγνωστικά Βοσνία — Πορτογαλία

 

Η Βοσνία υποδέχεται την ήδη προκριθείσα Πορτογαλία στο Στάδιο Bilino Polje στη Ζένιτσα το βράδυ της Δευτέρας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ακόμη στη μάχη για τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Είναι στην τέταρτη θέση αυτή τη στιγμή, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Σλοβακία σε ισάριθμους αγώνες. Φυσικά, το τρίτο Λουξεμβούργο (11 βαθμοί) δεν πρέπει να αγνοηθεί, αν και θα είναι τεράστια έκπληξη να το δούμε να τερματίζει δεύτερη μετά από μια ντροπιαστική ήττα 9-0 στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να κερδίσουν οι Βόσνιοι. Ήταν πολύ ασυνεπείς μέχρι στιγμής και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξαν δύο προπονητές το 2023. Η Βοσνία ξεκίνησε την εκστρατεία υπό τον Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς, αλλά τρεις ήττες στους τέσσερις πρώτους αγώνες ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν την πρώτη αλλαγή. Ο Μέχο Κόντρο διορίστηκε τον Αύγουστο, αλλά απολύθηκε μετά από μόλις δύο προκριματικούς αγώνες. Στο μεταξύ, νέος προπονητής ορίστηκε ο πρώην Σέρβος επιθετικός Σάβο Μιλόσεβιτς. Ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο ως προπονητής.

Ο Μιλόσεβιτς εργάστηκε για τελευταία φορά ως προπονητής πριν από δύο χρόνια στη Σλοβενική ομάδα Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Το ντεμπούτο του ήταν επιτυχημένο, σημειώνοντας νίκη με 2-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν την Παρασκευή, που όμως ήταν ισχυρό φαβορί στις στοιχηματικες εταιριες.

Ο Μιλόσεβιτς δεν έχει κανένα νέο τραυματισμό ή τιμωρία, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε την ίδια ενδεκάδα να ξεκινά ξανά. Οι Αντνάν Κοβάτσεβιτς, Ράντε Κρούνιτς, Μπένντζαμιν Ταχίροβιτς και Κέναν Κόντρο παραμένουν μη διαθέσιμοι για επιλογή.

Άνετη η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία ενώθηκε με τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη γηπεδούχο Γερμανία για να εξασφαλίσει τη θέση τους στο EURO 2024. Η Πορτογαλία κέρδισε 3-2 τη Σλοβακία το βράδυ της Παρασκευής και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο. Μετά το προβάδισμα του Γκονσάλο Ράμος στο 18ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε πέναλτι έντεκα λεπτά αργότερα. Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλα τρία γκολ. Πρώτα ο Ντέιβιντ Χάνκο μείωσε στο 69ο λεπτό, αλλά ο Ρονάλντο αποκατέστησε γρήγορα το προβάδισμα δύο τερμάτων της ομάδας του με το 125ο διεθνές γκολ του.

Τέλος, ο Στάνισλαβ Λόμποτκα σημείωσε ένα δεύτερο για τη Σλοβακία και σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα. ΟCR7 ήταν το βασικό όνομα σε εκείνο τον αγώνα, αλλά πρέπει να αναφερθεί και ο Μπρούνο Φερνάντες. Το έξυπνο κόψιμο και η σέντρα του για την πρώτη του ασίστ της βραδιάς βοήθησε τον Ράμος να ανοίξει το σκορ και να τακτοποιήσει τα νεύρα των Πορτογάλων και η δεύτερη ασίστ του στη βραδιά, μια υπέροχη πάσα στο πίσω δοκάρι για τον Ρονάλντο, βοήθησε να αποκατασταθεί το προβάδισμα δύο τερμάτων της Πορτογαλίας.

Ο Φερνάντες συμμετείχε σε ό,τι καλό έκανε η Πορτογαλία, έκανε πέντε βασικές πάσες, δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες και έδωσε δύο ασίστ. Ο προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι σίγουρα ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις των παικτών του, αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση για το rotation. Ο Ρονάλντο, ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο Ζοάο Παλίνια και ο Ραφαέλ Λεάο είναι μεταξύ των παικτών που πρέπει να ξεκουραστούν.

Πρόβλεψη Βοσνίας— Πορτογαλίας:

Περιμένω και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στη Ζένιτσα. Η Βοσνία δεν έχει χώρο για υπολογισμούς, πρέπει να πάει για νίκη εδώ. Είναι επικίνδυνο να επιτίθεται σε ομάδα όπως η Πορτογαλία, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική για τους Δράκους. Οι Βόσνιοι δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά ήταν παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Είναι έμπειρη ομάδα με επικεφαλής τον Εντίν Τζέκο και τον Μίραλεμ Πιάνιτς και πιστεύω ότι μπορούν να αναστατώσουν τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης. Ταυτόχρονα, φαίνεται πολύ δύσκολο να κρατηθεί ανέπαφη η εστία, ακόμα κι αν ο Ρονάλντο δεν αγωνιστεί. Ο Ζοάο Φέλιξ και ο Ντιόγκο Ζότα είναι και οι δύο εξαιρετικοί επιθετικοί.

Βοσνία vs Πορτογαλία Επιλογή: Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες — Ναι @ 2,07

No comments:

Post a Comment